Čuvari

Čuvari - Bruen, Ken | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bruen, Ken
DIMENZIJA
8,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Čuvari.pdf
ISBN
3317957114536

OPIS

Jack Taylor, bivši policajac irske Garde Siochana pokušava (pre)živjeti kao privatni istražitelj…Dok ubija dane opijajući se po galwayskim pubovima, stanovita Ann Henderson angažira ga za istragu smrti njene kćeri Sarah, jer sumnja u službenu policijsku verziju koja je taj slučaj zatvorila u ladicu samoubojstava. Između žestokih opijanja i još žešćih mamurluka, Taylor polako raspetljava slučaj koji ga dovodi do lokalnih moćnika… Ken Bruen, hvaljen i nagrađivan irski autor, u svomu debitantskom romanu Čuvari pomiče granice žanra: klasična detektivska storija prerasta u filmičan prikaz suvremenog trenutka irskoga primorskog grada izvan središnje struje ekonomskih i društvenih promjena, a one što ga zahvaćaju ne donose mu ništa dobroga niti se odvijaju mimo volje centara modi u sivoj zoni socijalne zbilje. Bruenov je stil bogat, sarkastičan… zadivljujući u svakom pogledu, a nekonvencionalan i „otkačen“ humor čini ovu tvrdo kuhanu prozu pravom poslasticom za ljubitelje žanra. Reminiscencije na rock-kulturu šezdesetih, koje se provlače cijelim romanom pridonose oporo-romantičnoj atmosferi pa je, uz likove koje Bruen majstorski oblikuje crpeći ih iz osobne memorije, Čuvari roman koji ovoga ekscentričnog i originalnog Irca najavljuje kao autora čiju prozu ne smijemo propustiti.

4. Uz pomoć udžbenika dopuni rečenice! Bog je sklopio savez sa svojim ... uhićeno 205 maloljetnika.

godine Anto Knežević, a tim se kompletirao ... Vaši anđeli čuvari čekaju - Stupite u kontakt s njima! Čini se da mnogi ljudi zaboravljaju da su njihovi anđeli čuvari tu da im pomognu i zaštite ih. I zato, ne bi trebalo biti iznenađenje da će vam biti spremni pomoći bez obzira na sve.

POVEZANE KNJIGE