Duhovna promišljanja

Duhovna promišljanja - Matak, Dragutin | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matak, Dragutin
DIMENZIJA
7,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Duhovna promišljanja.pdf
ISBN
2011462055745

OPIS

Duhovnost se u ovoj knjizi razumije kao najnaprednija čovječnost ispunjena ljepotom i dostojanstvom, te vrijednostima koje nadmašuju najplemenitiji čovjekov izum.Istinsku duhovnost ispunjava i krasi: „Ljubav, radost, mir, strpljivost, prijaznost, dobrota, vjernost, blagost, uzdržljivost. Protiv ovih nema Zakona. (Galaćanima 5,22.23.) Nema zakonodavstva koje osuđuje ova obilježja čovjekova ponašanja, jer su to ideali koji su zajednički svim ljudima. Oni su kao zvijezde na nebu koje nepogrešivo služe kao orijentiri u vremenu i prostoru svakodnevnog života. Dragutin Matak je rođen u Sisku 1950. godine. Studirao je teologiju u bivšoj državi Jugoslaviji, Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama. Magistrirao je egzegezu Novoga zavjeta, a doktorirao 1992. iz područja vjerske pedagogije s temom „The Empirical Development of a College Curriculum of the Epistle to the Galatians“. U proteklih trideset pet godina pastor Dragutin Matak je obavlja razne administrativne, pastoralne i akademske dužnosti. Sada je izvanredni profesor egzegeze Novoga zavjeta na Adventističkom teološkom fakultetu u Maruševcu i pastor mjesne crkve. Njegova supruga Ljiljana i on imaju dva odrasla sina koji se bave znanstvenim radom u molekularnoj genetici. Prije godinu dana postali su baka i djed.

Prikupljati bodove možete samo ako ste registrirani korisnik. Sažetak: Učenici i učitelji - obiteljska duhovna promišljanja i čitanja nastala su u povodu 22 godine intenzivnoga obiteljskoga višegeneracijskog duhovnog predanja kao sabrani tekstovi nedjeljnih štovanja, duhovnih promišljanja, molitvi, stihova te Duhovna razmišljanja Opširnije Razmišljanje o stvaranju, evoluciji i teologiji Prema Gallupovom istraživanju iz 2012. godine, 44 posto Amerikanaca vjerovalo je da je "Bog stvorio ljudska bića u približno sadašnjem obliku u nekom trenutku u prošlih 10.000 godina." Duhovna promišljanja / Dragutin Matak.

Protiv ovih nema Zakona." 278 Sekulić, A., Mudroslovna i duhovna promišljanja…, Prilozi 67-68 (2008), str. 277-301 Stepinac, zagrebački nadbiskup.

POVEZANE KNJIGE