Hegel za bilijarom

Hegel za bilijarom - Kauder, Peter | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kauder, Peter
DIMENZIJA
8,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Hegel za bilijarom.pdf
ISBN
3407386404941

OPIS

Smije li se filozof smijati? Je li nedolično prezentirati filozofe na zabavan način? Ili je filozofija jedna tako ozbiljna i dubokoumna djelatnost da ne samo da ne podnosi humor nego ga uopće ne dopušta? Nije li s filozofijom kao s nogometom, kako ga jedan engleski nogometaš opisuje novinaru: Općenito se kaže da je nogomet igra u kojoj se radi o životu i smrti – ali vjerujte mi, ona je puno ozbiljnija. Za svako od ta dva shvaćanja vjerojatno postoji plauzabilno obrazloženje pri čemu me druga strana ne zanima. Kao argument mogu ukazati na više od 500 priča koje sam pronašao tijekom godina i na svu sreću Hegelov učenik Rosenkranz griješi kada 1844. godine u svojoj biografiji o Hegelu tvrdi: U jednom malom sveučilišnom gradu po sebi beznačajni događaji i izjave dobivaju veliku važnost i dugo ostaju u sjećanju, dok su u današnjim većim sveučilišnim gradovima jedva još moguće anegdote o profesorima…

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . Ključna reč: Hegel za bilijarom.

studenog, 1831.) je njemački filozof i sa Fichteom te Schellingom jedan od predstavnika Njemačkog idealizma.. Hegel je utjecao na pisce široko različitih položaja uključujući njegove poklonike (Bauer, Marx, Bradley, Sartre, Küng) i njegove kritičare (Schelling, Kierkegaard, Schopenhauer, Nietzsche, Heidegger). Ni jedna izrada reklama i natpisa za nas nije premalena, a svaki veći posao uvijek je novi izazov.

POVEZANE KNJIGE