Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali

Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali - Bayard, Pierre | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bayard, Pierre
DIMENZIJA
4,91 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali.pdf
ISBN
6003304588762

OPIS

Proučavanje različitih načina na koje možemo ne pročitati neku knjigu, delikatnih situacija u kojima se nađemo kada o njoj treba govoriti te načina na koje se u takvim situacijama možemo snaći i adekvatno se postaviti pokazuje da je, suprotno općeprihvaćenom mišljenju, moguće strastveno razgovarati o knjizi koju nismo pročitali, uključujući tu i situaciju – a možda naročito takvu situaciju – u kojoj je naš sugovornik ni sam nije pročitao.Britka, duhovita, transparentna i diskurzivno nepretenciozno napisana studija koja će u svakom pogledu revidirati vaše poglede na knjigu te ponuditi intrigantnu anatomiju čitanja, recepcije i reprezentacije književnog djela i drugih tekstova – pokušati pružiti relevantne odgovore prije svega na pitanja ‘što to čitanje uopće jest?’, ‘što zapravo znači nešto (pro)čitati?’ i ‘u kojoj je mjeri to uopće moguće?’ Bayardova popularno-teorijska studija/esej prevedena je na brojne svjetske jezike i, sasvim zasluženo, generirala iznimnu kritičku i čitalačku pažnju, zaintrigiravši nepodijeljeno književne stručnjake, poznavatelje i laike.

vidi katalog > Knjižnice grada Zagreba KAKO GOVORITI O KNJIGAMA KOJE NISMO PROČITALI - pierre bayard (41554) - Proučavanje različitih načina na koje možemo ne pročitati neku knjigu, delikatnih situacija u kojima se nađemo kada o njoj treba govoriti te načina na koje se u takvim si... Kаko govoriti o knjigаmа koje nismo pročitаli? Onаko kаko ćemo sebe nаgovoriti dа ih zаistа pročitаmo? Dа nečitаnje bude jedаn od ključevа čitаnjа. Često su mnogi u situаciji dа budu prinuđeni dа govore o knjigаmа koje čаk ni videli nisu. Teorija književnosti Meki uvez 176 stranica Kako bi se osigurao ispravan rad ovih web-stranica, ponekad na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići.

Svako je čitanje ponajpre svojevrsno nečitanje. Proučavanje različitih načina na koje možemo ne pročitati neku knjigu, delikatnih situacija u kojima se nađemo kada o njoj treba govoriti te načina na koje se u takvim situacijama možemo snaći i ad... Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali - "Da biste mogli razgovarati o knjigama koje niste pročitali, ne bi vas trebalo biti sram što ih niste pročitali." Autor knjige je Pierre Byard, profesor književnosti iz Francuske. Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali? / Pierre Bayard ; s francuskoga prevela Sana Perić. - Prethodna objava "50 nijansi lektire" i "Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali ... II Pierre Bayard Kako govoriti o knjigama koje nismo pročitali Zagreb 2010 U odličnom stanju Izdavačka kuća V.B.Z.

POVEZANE KNJIGE