Mirni dani u Miksing Partu

Mirni dani u Miksing Partu - Loe, E. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Loe, E.
DIMENZIJA
4,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Mirni dani u Miksing Partu.pdf
ISBN
2798339259317

OPIS

Deveti roman norveškog pisca Erlenda Lua počinje komičnom razmenom imejlova na engleskom jeziku između jedne norveške porodice, koja želi da iznajmi kuću za odmor u Garmiš Partenkirhenu, i domaćina koji ne znaju engleski, te koriste kompjuterski program za prevođenje. Tako se mesto u kojem žive u prepisci pretvori u Miksing Part i upravo se tu odvija radnja ovog romana… I dok se kikoćemo nakaradnom engleskom, Lu nam vrlo ozbiljno poručuje da smo i suviše različiti da bismo se tako lako, samo pritiskom na dugme, mogli razumeti. Za razumevanje i suživot potrebno je mnogo više truda. Razvijajući tu temu autor nas sa međunarodnih dovodi do porodičnih odnosa. Čitav roman je uglavnom sačinjen od ogoljenih dijaloga, punih brzih replika glavnog junaka Telemana i njegove supruge. Čitaoci lako upadaju u apsurdni bračni univerzum pun pretvaranja i poniženja, ali i komičnih olakšanja. Kao i uvek kod Lua – samo je nekoliko koraka od normalnog do grotesknog i obrnuto. Glavni muški lik, kao i svi prethodni ovog autora – antijunak, neostvareni je dramski pisac, koji se udaljava od porodice, ali i od stvarnosti, i u tom begu ima dva utočišta: opsednutost boginjom kuhinje Najdželom Loson i promišljanja o pozorištu. On ne uspeva da napiše dramski tekst, iako ga sve vreme živi. Zavodljivo napisan, čudnovatim luovskim naivnim tonom, roman je istovremeno jednostavan, gotovo banalan, bolno istinit i užasavajuće oštar, ali ipak, pre svega, zabavan i to najbolje i najviše kada je tragičan. NAPOMENA: srpski jezik, latinica

U središtu pozornosti je neostvareni dramski pisac koji u krugu svoje obitelji svakodnevno „živi dramu koju ne može prenijeti na scenu" kao i njegov turbulentan i lako prepoznatljiv bračni život na rubu apsurdnog i grotesknog. Deveti roman norveškog pisca Erlenda Lua počinje komičnom razmenom imejlova na engleskom jeziku između jedne norveške porodice, koja želi da iznajmi kuću za odmor u Garmiš Partenkirhenu, i domaćina koji ne znaju engleski, te koriste kompjuterski program za prevođenje. Tako se mesto u kojem žive u prepisci pretvori u Miksing Part i upravo se tu odvija radnja ovog romana... Mirni dani u Miksing Partu Erlend Lu S norveškog prevela Mirna Stevanović Godina izdanja: 2010 Format (cm): 20 cm Broj Strana: 183 Povez: Tvrd Cena: RASPRODATO O KNJIZI Objavio je sledeće romane: Prohujalo sa ženom (1993), Naivan.

English (US) Español; Français (France) 中文(简体) Erlend Lu je rođen 1969. godine u Norveškoj.

POVEZANE KNJIGE