Ničeova sestra

Ničeova sestra - Otašević, M. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Otašević, M.
DIMENZIJA
3,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Ničeova sestra.pdf
ISBN
4452131657166

OPIS

Posle prvog romana Magamal, Mira Otasevic i svojim drugim romanom Niceova sestra dosledno potvrdjuje glas o sebi kao piscu moderne, na momente avangardne, forme. U koji god izam, ovu prozu postavili, iznad sega stoji izrazita originalnost autora, odmak od pravila i lepota naknadne recepcije. Koliko god bila zasnovana na nekim od poznatih podataka iz zivota Fridriha Nicea, ova knjiga otkriva detalje koji su mogli uticati na zivotni put velikog mislioca, a narocito na kasniju sudbinu njegovog dela. U oba slucaja Niceovo intimno okruzenje relativizovalo je istinu, ponekad je ulepsalo, a cesce – falsifikovalo. No, snaga ovoga romana je u njegovom jeziku, slikama i nadasve emociji koja izbija iz svakog lika i svakog dijaloga. Ovo je jedna snazna knjiga koja izmiruje uzbudljivu formu sa erudicijom i majstorski ugradjenom senzibilnoscu. MIRA OTASEVIC Mira Otasevic, dramaturg, pisac, koscenarista, samostalni urednik u Televiziji Beograd. U Igranom programu radi kao dramaturg od l971, a kao urednik je radila na vise nagradivanih drama i serija. Autor je vise radio drama i brojnih pozorisnih kritika. U redakcijama knjizevnih casopisa (Knjizevnost, Knjizevna rec, Knjizevne novine) uredjivala je pozorisnu rubriku. Takodje je ucestvovala u radu vise medjunarodnih TV zirija, predsedavala zirijem Prix Evropa 1989. i zirijem Prix Futura 1991., clan zirija Bitefa 1985. Autor je knjige multizanrovskih eseja Spojni sudovi (1980) i romana Magamal (1995). NAPOMENA: srpski jezik, ćirilica

Autor: Mira Otašević Broj strana: 152 ISBN broj: 86-83053-29-6 Izdavač: Geopoetika Godina izdanja: 2011. Pregleda (30 dana / ukupno): 12 / 1331 Posle prvog romana Magamal, Mira Otašević i svojim drugim romanom Ničeova sestra dosledno potvrđuje glas o sebi kao piscu moderne, na momente avangardne, forme.

Nemački filozof je okarakterisan kao pripadnik krajnje desnice, ali je on mrzeo antisemitizam. Proteran je jer je pogrešno protumačen, tvrdi njegov biograf. Majice: https://shop.good.game/collections/imperatorfxMoj Instagram: https://www.instagram.com/nermin_rapkic/ 50N3: https://goo.gl/43pULD G... SESTRA ZA KOJU MOŽDA NISTE ČULI: Odrasla je u sjeni slavnih blizanki, sada je otkrila svoju stranu priče: 'Nekad je bilo zastrašujuće…' 20:44 13.01.2021 Zvijezde PLJUŠTE KOMPLIMENTI Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam SESTRA.

POVEZANE KNJIGE