Psihodijagnostička sredstva

Psihodijagnostička sredstva - Matešić | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matešić
DIMENZIJA
7,64 MB
NAZIV DATOTEKE
Psihodijagnostička sredstva.pdf
ISBN
7411955713345

OPIS

Knjiga se sastoji od tri dijela U prvom je detaljno obrađen razvoj testova i postupaka testiranja u Republici Hrvatskoj od trenutka objavljivanja prvog psihodijagnostičkog sredstva u okviru psihološke paradigme do aktualnog vremena. Razvoj testova i postupaka testiranja podijeljen je na četiri razvojna razdoblja koja su vezana uz ukupnost naših povijesnih događanja. Drugi dio knjige odnosi se na profesionalne i organizacijske pretpostavke za uporabu psihodijagnostičkih sredstava. Autor detaljno obrazlaže preduvjete za legalnu uporabu psihologijskih testova. Treći dio knjige je kompendij psihodijagnostičkih sredstava koji se nalaze na popisu Hrvatske psihološke komore. Sveučilišni udžbenik završava nizom priloga koji su vezani uz povijest razvoja i uporabu psihodijagnostičkih sredstava. Iz sadržaja I. dio: Povijest testova i postupaka testiranja u Republici Hrvatskoj; Prvo razdoblje razvoja testova i postupaka testiranja u Republici Hrvatskoj od 1912. do 1931. godine; Drugo razdoblje razvoja testova i postupaka testiranja u Republici Hrvatskoj od 1932. do 1948. godine; Treće razdoblje razvoja testova i postupaka testiranja u Republici Hrvatskoj od 1952. do 1991. godine; Četvrto razdoblje razvoja testova i postupaka testiranja u Republici Hrvatskoj od 1992. do danas; II. dio: Organizacijski aspekti psihodijagnostičkih sredstava; Tko brine o testovima; Podjela psihodijagnostičkih sredstava i prava njihove uporabe; III. dio: Pregled psihodijagnostičkih sredstava; Prilozi

godine Zlatni grb Hrvatskoga psihološkog društva. (3) Posebno zaštićena psihodijagnostička sredstva zabranjeno je u cjelini ili dijelovima preslikavati i na bilo koji način davati na uvid neovlaštenim osobama. (4) Zabrana iz stavka 3.

godine., te 2006. godine Zlatni grb Hrvatskoga psihološkog društva. (3) Posebno zaštićena psihodijagnostička sredstva zabranjeno je u cjelini ili dijelovima preslikavati i na bilo koji način davati na uvid neovlaštenim osobama.

POVEZANE KNJIGE