Rječnik hrvatskog jezika džepno izdanje

Rječnik hrvatskog jezika džepno izdanje - Anić, Vladimir | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Anić, Vladimir
DIMENZIJA
10,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Rječnik hrvatskog jezika džepno izdanje.pdf
ISBN
8682488701886

OPIS

PROF. DR. VLADIMIR ANIĆ (1930-2000) jedan je od najvećih hrvatskih filologa i leksikografa 20. stoljeća. Bio je sveučilišni profesor i šef Katedre za suvremeni hrvatski književni jezik na Odsjeku kroatistike Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Točno prije 20 godina, ujesen 1990, započela je suradnja izdavača i prof. dr. Vladimira Anića na prvom izdanju Rječnika hrvatskoga jezika koji je objavljen 1991. godine. Bio je to prvi jednojezični rječnik poslije Broz-lvekovićeva iz 1901. godine, a postao je temeljnim jezičnim priručnikom hrvatskoga jezika. Ovim prvim džepnim izdanjem Rječnika hrvatskoga jezika izdavač želi simbolično obilježiti dvadeset godina rada na ovome priručniku i deset godina od smrti njegova autora, našeg suradnika i prijatelja. RJEČNIK SADRŽI – 15.000 NATUKNICA – 25.000 PRIMJERA UPOTREBE – 40.000 IZVEDENIH RIJEČI

Vladimir Anić, Anićev školski rječnik hrvatskoga jezika, Znanje 2015. Veliki rječnik hrvatskog standardnog jezika, gl.

Izdavač je Školska Knjiga [2015]. Digitalno izdanje možete preuzeti na www.rjecnici.hr i možete ga koristiti sa napravljenim računom na bilo kojem od digitalnih uređaja, bilo to osobno računalo sa Windowsima, ili Mac OS-om, iPhone, Leksikografski zavod Miroslav Krleža, središnja hrvatska leksikografska ustanova.

POVEZANE KNJIGE