Sjeme zla

Sjeme zla - Bilandžić, Mirko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bilandžić, Mirko
DIMENZIJA
12,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Sjeme zla.pdf
ISBN
4642814034007

OPIS

Elementi sociologije terorizmaAutor se tematikom terorizma i nacionalne sigurnosti na profesionalno-praktičnoj i znanstveno-strućnoj razini bavi 15-ak godina. U središtu je njegova znanstvenog interesa pronaći jasan i sažet, svima razumljiv odgovor zašto se događa, pa čak i eskalira, terorizam te zašto se to suvremeno zlo ne može zaustaviti. Dolazi do spoznaje da su nacionalne i međunarodne organizacije usmjerene isključivo na sprječavanje izvođenja budućih terorističkih akcija, a ne na otklanjanje i iskorjenjivanje uzroka terorizma. Knjiga donosi i deset studija slučajeva u kojima se, jedinstveno u nas, obrađuju najveće terorističke organizacije u svijetu danas. Autor je sasvim u pravu kada ističe da je terorizam jedan od najvećih sigurnosnih fenomena suvremenog doba. Posebno se to odnosi na SAD za koje je terorizam opasan sigurnosni izazov, možda i veći nego je što bio SSSR u doba hladnog rata. Argument koji to uvjerljivo dokazuje jest da se terorizam pokazao kao vrlo vitalna kategorija, kao pojava koja ne pokazuje nikakove intencije da se uruši pod vlastitom težinom kao što je to bio slučaj s bivšim SSSR-om. PROF. DR. SC. OZREN ŽUNEC, RED. PROF. Djelo M. Bilandžića u našoj je sredini, prije svega sociološkoj i politološkoj, rijedak primjer temeljita znanstvenog suočavanja s izvorištima, oblicima i konzekvencijama terorističkih ideologija i praksa. Autor je izložio i objasnio, uz impozantnu količinu korištene literature i raznih relevantnih izvora, sve ono bitno o terorizmu što trebaju znati ne samo znanstveno obrazovani čitatelji nego zainteresirano čitateljstvo uopće. ĐR. SC RADE KALANJ, RED. PROF. Autor je pokazao zavidno poznavanje problematike terorizma i nacionalne sigurnosti, a hvale je vrijedan njegov pokušaj teorijskog osmišljavanja i sistematizacije obilja činjeničnog znanja o terorizmu i terorističkim organizacijama. Knjiga je teorijski i metodološki dobro utemeljena, znanstveno i praktično relevantna, a autor je poštovao visoke akademske standarde. D.Sc. DAVORKA MATIĆ, IZV. PROF.

Osim ako nije provjerena istinitost ovdje napisanih činjenica. Onda treba širiti ovo da i ostatak bude upućen.

Pod zaštitom američkih simpatizera Republikanske armije, McGuire pronalazi skrovište u domu njujorškog policajca Toma O'Meare (Harrison ... Opis proizvoda . Knjiga "Sjeme zla: uvod u studije terorizma" svojevrsni je nastavak prethodne knjige "Sjeme zla: elementi sociologije terorizma" i prethodnih istraživanja.No, unatoč činjenici da su pojedini dijelovi preuzeti iz prethodne knjige, knjiga koja je pred vama ipak je nova knjiga. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Sjeme zla autora Bilandžić, Mirko.

POVEZANE KNJIGE