Društvo društva

Društvo društva - Luhmann, Niklas | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Luhmann, Niklas
DIMENZIJA
10,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Društvo društva.pdf
ISBN
7351574695105

OPIS

Društvo koje opisuje samo sebe to čini interno, ali tako kao daje to izvana. Ono promatra samo sebe kao neki predmet svoje vlastite spoznaje, ali u provedbi operacija ne može dopustiti da samo promatranje utječe u predmet jer bi se time mijenjao predmet i postavljao bi se zahtjev za jednim daljnjim promatranjem. Ono mora ostavljati otvorenim pitanje promatra li se iznutra ili izvana. Ako pokušava reći još i to, onda se odlučuje za jedan paradoksalni identitet. Izlaz koji je zato našla sociologija stilizira se kao kritika društva

godine. Prestanak društva po skraćenom postupku bez likvidacije prijavljuje se registarskom sudu, a uz prijavu se prilaže: izjava svih članova društva da društvo nema nepodmirenih obveza te da se svaki član obvezuje podmiriti obveze ako se naknadno utvrdi da one postoje i; potvrda da društvo nema nepodmireni dospjeli dug po osnovi javnih davanja. Hrvatsko društvo pisaca. Basaričekova 24.

F: +385 1 4870 186. M: [email protected]

POVEZANE KNJIGE