Fakultet snova

Fakultet snova - Stridsberg, Sara | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stridsberg, Sara
DIMENZIJA
12,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Fakultet snova.pdf
ISBN
3962491410721

OPIS

Fakultet snova je intenzivan roman izuzetne dubine. Narativ se formira oko ultra-feminističke ikone Valeri Solanas i njene umnogome tragične životne priče. Poznata kao autorka ultra-feminističkog manifesta SCUM (Society for Cutting Up Men), Solanas je postala ozloglašena nakon neuspelog pokušaja atentata na Endija Vorhola, u koga je pucala iz pištolja i nanela mu ozbiljne povrede. Kako bi fikcionalizovala priču o Valeri Solanas, Stridsbergova slobodno kombinuje dokumentarni materijal i fikciju, uz dosta krajnje razigranih jezičkih eksperimenata, a rezultat te mešavine je njena grozničavo vibrantna proza. Ovaj neobičan roman, čiji je podnaslov «Prilog teoriji seksualnosti», predstavlja žestok obračun s različitim represivnim društvenim mehanizmima. Uprkos ozbiljnosti teme, Fakultet snova pokreće strahovita pripovedačka energija i lingvistička razigranost. Sara Stridsberg je takođe prevela manifest SCUM na švedski, a napisala je i pozorišni komad o Valeri Solanas. Fiktivni okvir priče ispričane u romanu Fakultet snova jeste izmišljena autorkina poseta Valeri Solanas na koncu njenog života u sobi u hotelu Bristol u San Francisku gde je ova nesrećna i nadasve živopisna osoba i umrla klečeći pokraj ležaja, iznurena i bolesna, u pedeset i drugoj godini života.

Najnovije ; Popularno ... FRULA - Vidjeti ili čuti: prevara, gubitak, svađa; svirati frulut: iznenadna vijest FUDBAL, NOGOMET - vidi: SPORTSKO TAKMIČENJE FAGOT - Netko će vam dosadjivati. FAKULTET - Dobro ćeš proći.

- Sretan sam što poslije mnogo godina krećem u ostvarenje dječačkih snova - napisao je Vučić uz fotografiju. Podsjetimo, srbijanski predsjednik prilikom upisa na fakultet ovoga ljeta ... Što su to snovi? Što nam oni predstavljaju? Zašto sanjamo? Uz ova pitanja, pojavljuju se i mnoga druga pitanja kada je riječ o snovima.

POVEZANE KNJIGE