Ispod stola

Ispod stola - Grupa Autora | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grupa Autora
DIMENZIJA
4,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Ispod stola.pdf
ISBN
3647317503585

OPIS

Ova knjiga jedan je korak prema stvaranju javnog mnijenja senzibilnog na svaku zloporabu bilo kojeg oblika vlasti. Kroz priče deset eminentnih domaćih autora te pet priča nagrađenih na antikorupcijskom natječaju Transparency Internationala Hrvatska i V.B.Z-a provlače se, na literarno uvjerljiv način, različiti oblici korupcije kojima smo svi, bilo izravno bilo posredno, bili izloženi u Hrvatskoj. Zorislav Antun PetrovićŠto književnost može učiniti kada je o korupciji riječ? Prokazati još jednom njezine mehanizme? Reprintirati Krležinu novelu Veliki meštar sviju hulja? Dodatno senzibilizirati? Dovesti čitatelje na prag prepoznavanja? Osvijestiti sudioništvo? Reaktivno upakirati sadržaj u podnošljivu i prijemčivu formu? Odraditi naručeno? Pozabaviti se, kako je to svojedobno predlagao György Lukács, oblikovanjem nove tematike kritički, konkretno i neposredno? Nedvojbeno je tek da literarno suočavanje s tematikom korupcije ne može ni samu književnost ostaviti nepromijenjenom. Da ne bude da se „uzalud krečilo“. Dean Duda

Od poznatih autora svoje su priče ispričali Zoran Ferić, Vlado Bulić, Olja Savičević Ivančević, Jurica Pavičić, Ivana Simić ... Knjiga priča nastala u sklopu projekta 'Knjigom po korupciji' kojeg su zajednički realizirali Transparency International Hrvatska i izdavačka kuća V.B.Z.. U knjizi su priče inspirirane korupcijom ili o korupciji koje su napisali poznati književnici i književnice te pet najboljih priča koje su neobjavljivani autori poslali na natječaj. Elektromotorom osigurano je prilagođavanje visine radnog stola svakom zaposleniku i statodinamičko rasterećenje pri radu, čime se povećava produktivnost zaposlenika i čuva zdravlje..

... K tome, HDZ iz prošlog saziva Sabora ima uspješno iskustvo prikupljanja 'žetončića' iz šarolike oporbe te ne bi začudilo da su neka imena već ispod stola. Nakon lokalnih izbora u svibnju slijede tri godine bez ikakvih redovitih izbora u Hrvatskoj, ali vrlo vjerojatno s mnoštvom onoga što se čulo u razgovoru Žarka Tušeka i Viktora ... Kad dođe trenutak da pokažeš svoje plesne pokrete stolce možeš pogurati ispod stola da ne smetaju.

POVEZANE KNJIGE