Priča o AC/DC

Priča o AC/DC - Masino, Susan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Masino, Susan
DIMENZIJA
9,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Priča o AC/DC.pdf
ISBN
5898473826930

OPIS

“Priča o AC/DC – Neka bude rock”, biografija je AC/DC iz pera novinarke Susan Masino koja je bend upoznala na prvoj američkoj turneji 1977. godine. Tijekom godina, održavajući kontakt s članovima grupe, intervjuirajući ih u brojnim prilikama i prijateljavajući s njima, Susan je pratila uspon AC/DC od benda kojemu su šanse za uspjeh bile proporcijalne “visini” Angusa i Malcolma Younga do statusa jednog od najvećih i najdugovječnijih rock bendova u povijesti. Svoja sjećanja obuhvatila je u živopisnoj priči o istinskim titanima rocka čiji mukotrpni uspon do trona popularne glazbe i dugogodišnji opstanak na vrhu nije omeo ni tragičan gubitak karizmatičnog frontmena. Od početaka karijere, ranih 70-ih u Sydneyju, preko smrti pjevača Bona Scotta i epohalnog te u povijesti popularne glazbe drugog najtiražnijeg albuma “Back In Black”, snimljenog 1980. s tada novim pjevačem Brianom Johnsonom, pa do rušenja rekorda u posjećenosti koncerata na mnogobrojnim stadionima Australije, Europe, Azije i obje Amerike, biografija AC/DC iz pera Susan Masino potvrda je tvrdoglave upornosti i rudarskog rada jedne od najustrajnijih grupa čiji su monumentalni rifovi već desetljećima sinonim “radničkoga” rock’n’rolla i esencija njegovih najvažnijih postulata. Ako netko rock’n’roll shvaća kao materijalizaciju vjere, ako je za nekoga rock’n’roll pojam poštenja i bezgranične ljubavi, odnosno koktel dobre zabave, seksualnog uzbuđenja i religije te pražnjenja negativne i punjenja pozitivnom energijom, onda su to AC/DC čija se omiljenost među desetinama milijuna poklonika diljem svijeta održala i u 21. stoljeću. “Neka bude rock”, rekla bi na sve to braća Young, a kako je do toga došlo pročitajte u biografiji grupe AC/DC koju držite u rukama. U izdanju V.B.Z.-a objavljene su i biografije Ramonesa, Erica Claptona, Iana Curtisa i Sex Pistolsa.

Zbog toga ga je 2014. u grupi zamijenio nećak Stevie, koji je s AC/DC odradio turneju "Rock Or Burst". Pregršt je takvih priča pa ću tu zaključiti: kolekcionarstvo je opsesija, ali i nešto za što morate imati volje, želje i novca.

Pročitajte kako je ova grupa australijskih momaka postala jedan od istinski legendarnih bendova. Suzan Masino istražuje korene benda, od njihovih početaka u Sidneju u Australiji ranih sedamdesetih preko blistavih staza američkog mejnstrima do poražavajuće smrti ... Priča o AC/DC neka bude rok Suzan Masino Aleksandra Marić, Lazar Milić(prevod) Izdavač: Scatto Naslov originala: The Story of AC/DC / Susan Masin Celovita priča o AC/DC i njihovom usponu do vrhova rokenrol stratosfere.

POVEZANE KNJIGE