Statističke metode za poslovno upravljanje

Statističke metode za poslovno upravljanje - Čižmešija, Sorić | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čižmešija, Sorić
DIMENZIJA
10,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Statističke metode za poslovno upravljanje.pdf
ISBN
6006704943561

OPIS

Knjiga Statističke metode za poslovno upravljanje (priručnik) primarno je namijenjena studentima Ekonomskih fakulteta, a posebno onima koji studiraju na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu u namjeri da im se osigura literatura i olakša svladavanje gradiva iz istoimenog predmeta. Statističke metode su mnogobrojne i vrlo su značajan alat svakog aspekta menadžerskog odlučivanja. U knjizi se, kroz primjere s detaljnim rješenjima realnih slučajeva iz poslovne prakse i veliki broj zadataka za vježbu studentu značajno olakšava svladavanje gradiva i razumijevanje statističkih metoda i opravdanosti njihove primjene. Analiza realnih problema iz područja poslovnog odlučivanja primjenom računalnih programa te razumijevanje i tumačenje računalnih ispisa najvažniji su dio ove knjige. Upravo iz tog razloga ona može biti od iznimne koristi ne samo studentima već i onima koji obavljaju menadžerske poslove, donose oduke u uvjetima rizika i neizvjesnosti, prognoziraju, upravljaju portfeljem, upravljaju zalihama, bave se kontrolom kvalitete ili donose neke druge poslovne odluke koje zahtijevaju primjenu i razumijevanje statističkih metoda. Ovdje se mogu skinuti pripremljeni primjeri i zadaci koji prate knjigu.

Bayesova metoda odlučivanja 4. Korisnost i sklonost riziku u poslovnom upravljanju 5.

Taj nedostatak uklanja se procjenom na različite načine. Jedan od načina je procjena u obliku trend-vrijednosti koji se računaju na osnovi jednadžbe lokalnog trenda za prvih M frekvencija i njemu odgovarajuće jednadžbe trenda ... Knjiga je primarno namijenjena studentima ekonomskih fakulteta, prvenstveno onima koji slušaju kolegij 'Statističke metode za poslovno upravljanje'.

POVEZANE KNJIGE