Beremizov svijet

Beremizov svijet - Tahan, Malba | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tahan, Malba
DIMENZIJA
7,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Beremizov svijet.pdf
ISBN
7823400852309

OPIS

Zbirka matematičkih avantura Mladi Hanak na povratku u rodni Bagdad susreće neznanca, koji mu se umjesto pozdrava obraća riječima Milijun, četiristo dvadeset i tri tisuće, sedamsto četrdeset i pet… To je Beremiz Samir, talentirani računalac iz perzijskog sela Khoi, za kojeg niti jedan matematički problem nije pretežak. Došavši u Bagdad, Beremiz postaje slavan zahvaljujući svojoj mudrosti, a njegova je vještina na neprestanoj kušnji kalifa, vezira i drugih velikodostojnika. No, Računalac sve poteškoće svladava s podjednakom lakoćom, a za svoj predani rad dobiva i ruku prekrasne djevojke Telassim. U svojem najpopularnijem djelu Malba Tahan, što je pseudonim brazilskog pisca i matematičara Júlija Césara de Mello e Souze, niže priče o Računaocu bajkovito kao da se radi o 1001 noći. No, osim čarolije drevnih dvorova, svaka od ovih priča donosi i matematičke zagonetke ili pak tumačenje nekog geometrijskog problema, te je stoga prava poslastica za sve računaoce i ljubitelje matematičkih disciplina. Ne dopustite da vas strah ili odbojnost prema matematici odvrate od čitanja ove knjige. Epinions.comOvo je zgodna knjižica u kojoj se užici matematike kombiniraju s krasnim pripovijedanjem. Čitajući je, gotovo da možete osjetiti pustinjski vjetar. Ovakvu atmosferu teško ćete pronaći u nekoj drugoj knjizi o matematici. Tower.com Vješto ispričane, ove priče pružaju neuobičajeni užitak čitateljima. Borders.com

U City Life Centru Ne propustite još jedan City5 petak uz vrhunske popuste i neodoljivu ponudu! Završene najveće ... Euroherc i Adriatic svojim osiguranicima pripremili 342 nagrade u vrijednosti ... ?/td> 3JE_V.GIF" alt="linje" width="15" height="50" border="0"> Stopalo AB Sveavägen 19 191 34 Sollentuna.

Espido Freire: Cartas de amor y desamor španjolski hrvatski DHKP. 14:0, Vijenac, Matica hrvatska, broj 470, Zagreb 2012.

POVEZANE KNJIGE