Glas vječne druge

Glas vječne druge - Gregl, Maja | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gregl, Maja
DIMENZIJA
6,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Glas vječne druge.pdf
ISBN
9241164576549

OPIS

Glas vječne druge : pjesmePretvoriti nepoznato u blisko, a pritom ne izgubiti tajanstvenost – tema je ljubavnih pjesama u prozi Maje Gregl, u nizanju riječi kao bezbroj sitnih zrnaca što tvore cjelinu, poredana u niz poput kaleidoskopa. Žena doživljava ljubav sa zauzetim muškarcem i evocira ju iznova moćnim tragom sjećanja koji dugo ostaje u duši, osvjetljavajući svakodnevicu što slijedi, a koja se mjeri ponovnom radošću života. Koral ili fuga, varijacije na temu ljubavi i tajne, osviješteno neoromantično (žensko, ali ne i feminističko) pismo, kao protuteža karnalnosti literature i sardoničnu smijehu. Nježnost, odnos ljubavnika u vječnoj igri svijeta,ponekad generacijska uvjetovanost uzbrojenim ženskim uzdasima od bake do unuke, suučesništvo kroz patnju samoće do sreće u dvoje. Ove pjesme propituju vječnu temu odnosa muškarca i žene, njihovih različitih aspekata, perspektiva, iluzije i realnosti. Ti su dodiri putnici i stranci što lutaju prostranstvima svijeta i vremenom koje im je dano da ga potroše životom.Dva ljudska bića, muško i žensko, sudbinski sesusreću: ljubavnica je ona koja pokušava odgonetnuti značenja zbivanja kada je muškarcu zamaglila pogled – jer su proletjela poput bljeska, u trenutku što se zvao ljubav, a koji se uvijek iznova pokušava isprovocirati, svakim novim sjećanjem na ono što je već prošlo jer je bilo zabranjeno i sámo na putu već zacrtanih životnih staza,gdje se osjećajstvorio neočekivano, tome usprkos. Naša tajna nisam više lagana poput jesenjeg lista koji spušten vjetrom do starog panja treperi u meni je sada težak vjetar raznosi mi rasprsnuto srce pretvoreno u zrak udišem i izdišem lišće šumom razneseno razneseno srce u tunelu moga tijela sad je mračno i hladno udarci batom urlik zaustavljen u grlu udarci maljem tako zvoni tvoj mobitel u njemu glas tvoje vječne druge može ju vjetar odnijeti ali ostat’ će tvoj glas što više nije tvoj… jer je nestao u njoj čujemo se sutra!

KAD SE VOJNICI SASTANU NAKON RATA Suze su potrebne. 29.

godine. S druge strane znamo da se je u isto vrijeme Montfort zanimao za namisao svoga prijatelja Poullart des Places koji je upravljao Sjemeništem Saint-Esprit.

POVEZANE KNJIGE