Kako znati kada treba odustati

Kako znati kada treba odustati - Birnbach, Hyman | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Birnbach, Hyman
DIMENZIJA
4,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Kako znati kada treba odustati.pdf
ISBN
3950913419497

OPIS

Provjerite stanje svoga braka u deset korakaAko ste pomislili da je ovo još jedna u nizu brojnih self-help knjiga koje obiluju generalizacijama i klišejima na temu bračnih odnosa bit će vam drago otkriti da je riječ o štivu koje se bazira na temeljitim znanstvenim istraživanjima a ipak ostaje vrlo čitko. Knjiga će vam pružiti uvid u vještine koje će vam trebati da biste procijenili koliko je uspješan (ili neuspješan) vaš brak i što možete i trebate poduzeti da biste ga poboljšali ili pak prekinuli. Ako ste zapeli u nesretnom braku ova će vam knjiga pomoći tako što će vas motivirati da nešto poduzmete i pokušate riješiti problem. Pritom je od velike pomoći bračna Povelja o pravima prema kojoj od svojeg bračnog partnera imate pravo očekivati vjernost, zaštitu, privrženost, partnerstvo, brižnost, podršku, prijateljstvo, slobodu, iskrenost i poštovanje. Knjiga vam također pomaže pobijediti vlastite strahove od posljedica napuštanja bračnog odnosa i prepoznati jeste li iscrpili sve mogućnosti da spasite svoj brak. Test u deset točaka kojim ćete ispitati stanje u vašem braku: 1. Odlučite: Je li moj brak nesretan? Koliko sam nesretna/nesretna u svojem braku? 2. Postavite si pitanje: Jesu li se u odnosu bračnih partnera prema djeci pojavili problemi? 3. Obratite pažnju na to kako se osjećaju vaša djeca: Utječe li loša obiteljska situacija na njihov uspjeh u školi, ponašanje i samopouzdanje? 4. Suočite se s istinom: Kakav vam je seksualni život? Jeste li uspjeli sačuvati emocionalnu bliskost u braku? 5. Procijenite: Utječe li stres u braku na vaše fizičko i mentalno zdravlje? Na zdravlje vaše djece? 6. Napravite inventuru: Koji su moji strahovi izazvani mogućnošću razvoda? Strahujem li od osude okoline, obitelji, prijatelja? 7. Procijenite realistično vlastitu situaciju: Ako se razvedem, što mislim da će se dogoditi s mojom djecom? 8. Suočite se sa svojim strahovima: Kakve bi mogle biti fi nancijske posljedice razvoda? 9. Napravite još jednu inventuru: Jesam li iscrpila/iscrpio sve mogućnosti za spašavanje i poboljšanje braka? 10. Donesite odluku: Što planiram učiniti?

No, mislim da je to samo dio odgovora. Da, svijet ne bi bio isti da su ovi iznad i neki drugi ljudi odustali unatoč svemu kroz što su prošli, no ono što je bitno i što se ovdje zanemaruje je da su i oni morali odustati od nečega . Par puta sam se uhvatio u razmišljanju kako "osvajam prijevoj" i da je svaki idući nešto poput trofeja ili, ne daj Bože, preseravanja.

Nema srama ako opravdano plačete zbog pms-a. Uglavnom, pravi će muškarac znati prepoznati sve teškoće s kojima se suočavate, na dnevnoj bazi.

POVEZANE KNJIGE