Poštar zeko brzonogi

Poštar zeko brzonogi - Hercigonja, Želimir | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hercigonja, Želimir
DIMENZIJA
7,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Poštar zeko brzonogi.pdf
ISBN
9377856146704

OPIS

„Svaka prava šuma ima svoga poštara, a u našoj šumi što se smjestila na rubu prastaroga grada Karvalana poštar je bio nitko drugi doli Zec, nadimkom Brzonogi. Pisma su redovito stizala onima kojima su odaslana. Zec je u popodnevnim satima imao otvoren poštanski ured u udubini golemoga natrulog panja po kojemu je rasla paprat i cijele zajednice klobučastih gljiva. Tako su stanovnici šume mogli odaslati pisma i pakete koji su otpremani izvan šume na njihova daleka odredišta. Sve su životinje voljele Zeca. Bijaše on drag gost koji je zalazio u šumske domove noseći domaćinima glas od njihovih najmilijih iz najudaljenijih krajeva i šuma. Brzonogi je s iznimnim marom obavljao svoju poštansku dužnost – ni jedno jedino pismo tijekom niza godina nije ostalo nedostavljeno!“ Ovako započinje ova lijepa bajka Želimira Hercigonje. U njoj će posebno moći uživati učenici drugog razreda osnovnih škola koji će je vjerujemo zavoljeti i pamtiti kao jednu od svojih prvih lektira. Slikovnica je obogaćena lijepim crtežima Ivane Guljašević.Želimir Hercigonja cijenjen je kao pisac kojega je suvremena kritika odmah zapazila i proglasila hrvatskim Andersenom. Hrvojka Mihanović-Salopek i Branko PilašHercigonjine bajke s jedne strane nose u sebi dražesnu ljupkost i poetsku naivnost, a s druge satiričnu oštricu i životnu gorčinu. Tako se svojim bajkama Hercigonja predstavlja kao maštoviti pripovjedač za mlađe čitatelje, a filozof i kritičar za starije Dubravka TežakKao i u većini bajki ovoga autora, tako i u ovoj dobro na kraju nadvladava zlo. No, put do toga razrješenja vodi kroz strepnju i neizvjesnost, kao i u pravom životu, pa je slast sretnoga završetka mladome čitatelju uvijek draga poslastica, koja ga učvršćuje u uvjerenju da se dobro na dugu stazu u životu uvijek isplati. Božidar Prosenjak

Andrea Peterlik-Huseinović PLAVO NEBO ili Andrea Peterlik-Huseinović CICONIA CICONIA 10. Desa Muck ANICA I SPORTSKI DAN ili Desa Muck ANICA I ČAROBNICA LILI 11. 9.

Vodenjak i stara kruška 11. Andrea Peterlik-Huseinović: Plavo nebo ili Ciconia ciconia 12.

POVEZANE KNJIGE