WikiLeaks – državni neprijatelj

WikiLeaks – državni neprijatelj - Rosenbach, Marcel | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rosenbach, Marcel
DIMENZIJA
12,21 MB
NAZIV DATOTEKE
WikiLeaks – državni neprijatelj.pdf
ISBN
9543187631011

OPIS

Kako je skupina internetskih aktivista uzdrmala najmoćnije nacije svijetaUgledni novinari i urednici Spiegela daju nam ekskluzivan uvid u osnutak i rad VVikiLeaksa te raspravljaju o brojnim pitanjima koja zanimaju mnoge: Tko je Assange i što ga pokreće? Imaju li građani pravo znati tajne svoje države? Je li VVikiLeaks budućnost istraživačkog novinarstva – ili jednostavno najopasnija stranica na internetu? Kontroverzne objave tajnih videosnimaka i dokumenata učinile su VVikiLeaks poznatim širom svijeta te mu priskrbile i brojne neprijatelje. Ova platforma za razotkrivanje osobita je prijetnja SAD-u jer VVikiLeaks državne tajne objavljuje na internetu gdje su one dostupne svima, bez obzira na to je li riječ o ratnim protokolima iz Afganistana i Iraka ili tajnim diplomatskim depešama. Američka vlada proglasila je stoga VVikiLeaks državnim neprijateljem. Progoni ga svim sredstvima. No kako je šačica mrežnih aktivista, koja se udružila krajem 2006., uspjela zadati strah supersili SAD-u? Spiegelovi novinari i urednici Holger Stark i Marcel Rosenbach već godinama prate razvoj VVikiLeaksa, a za taj su tjednik koordinirali izvješća o razotkrivanju mrežnih aktivista te se nebrojeno puta susreli s Julianom Assangeom. U ovoj knjizi oni istražuju i analiziraju pothvat koji je uzdrmao centre svjetske moći i dao jedno posve novo značenje pojmovima kao što su „transparentnost, „sloboda govora i „pravo na informaciju.

Džulijan Asanž jedan je od najpoznatijih ljudi 21. veka.

Tvrdi uvez s ovitkom Osobno preuzimanje u Zagrebu ili slanje Tisak paketom (troškove snosi kupac) SADRŽAJ. Triler o vošingtonskom odvjetniku koji slučajno stane na put nemilosrdnom izvršnom direktoru iz Ureda za nacionalnu sigurnost.

POVEZANE KNJIGE