Zašto sam za mir (1. svezak)

Zašto sam za mir (1. svezak) - Grupa Autora | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grupa Autora
DIMENZIJA
5,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Zašto sam za mir (1. svezak).pdf
ISBN
5300051975854

OPIS

Sam naziv ovog, prvog u nizu planirana tri svežnja (zbornika) tekstova nazvanih Mirovne sveske, dovoljno govori o težini naše, ljudske situacije. Jer je uopće potrebno objašnjavati “zašto sam za mir”… Ovo naravno, stoga, jer su rat i nasilje nametnuti (i usvojeni) kao normalna, očekivana i prihvatljiva opcija, a mirom se proglašava onaj intermezzo između eskalacije nasilja (u rat). Mnogi tvrde da su ljudi današnjice u velikom pokretu, u traganju za duhovnosti, za boljim životom. No, nismo li svi u biti u potrazi za mirom? Za unutarnjim mirom prije svega, za mjestom sigurnosti u sebi, predaha, one ukotvljenosti koja nas s povjerenjem otvara i povezuje sa drugima? U svakom slučaju, taj veliki tragajući tzunami možemo i tako nazvati. Pri tome su različiti putovi koje kao pojedinke i pojedinci prolazimo i pronalazimo u toj potrazi. Ali svaki taj put ima svoju, za druge, važnu poruku (spoznaja jednote ključ je mira, reći Äće npr.Vesna Krmpotić). Cilj ovih Mirovnih sveski, pokrenutih na valu mondijalno narasle svijesti o potrebi prijelaza iz represivnih u nenasilne kulture, jeste da se takve poruke i iskustva čuju i razmjenjuju, te međusobno osnažuju.

Tu smo za tebe, zbog tebe dijete. Dopusti da ti pomognemo više.

OTKRIO O MILU Predlagao sam ga za premijera SRJ jer je bio veliki Srbin i to je dokazao u ratu narodu Srpske! 7 13. 01.03. Za Elaine je na dodjeli Oscara rekao da zaslužuje Nobelovu nagradu za mir koliko ga je puta spasila.

POVEZANE KNJIGE