Čovjek u izlogu

Čovjek u izlogu - Dahl, Kjell Ola | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dahl, Kjell Ola
DIMENZIJA
6,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Čovjek u izlogu.pdf
ISBN
9626054960110

OPIS

U mirnom predgrađu Osla Reidar Folke Jespersen taj je petak trinaesti započeo kao i bilo koji dan u posljednjih pedeset godina, brojenjem žlica zobene kaše za doručak. Unatoč dobi od sedamdeset devet godina podlaktice su mu bile snažne poput drvosječinih i nitko nije očekivao da će dan završiti gol u izlogu, s križevima nacrtanima markerom na čelu i crvenim koncem oko vrata, kao još jedan slučaj za inspektora Gunnarstrandu i njegova pomoćnika Franka Frolicha. Iako je Reidar Folke Jespersen mirno živio vodeći staretinarnicu, lista osumnjičenika nije kratka: uz nezadovoljnu braću, frustriranog sina, nevjernu suprugu i njezina mladog ljubavnika tu su i drugi ljudi kojima se vitalni starac zamjerio, a neka neprijateljstva sežu čak i do Drugoga svjetskog rata. Poznati norveški pisac Kjell Ola Dahl napisao je Čovjeka u izlogu u najboljoj maniri skandinavskih krimića, a napeta atmosfera drži čitatelja u neizvjesnosti do samoga kraja. Istraga tijekom koje se nitko nije pokazao nevinim raspleće se u neočekivanom smjeru… Pročitala sam u životu mnoge pametne i intrigantne krimiće, no oni često nemaju nikakve veze sa stvarnim životom. Ako ne mogu povjerovati u njih, ne mogu me ni zadiviti. Ali kad K. O. Dahl priča svoje priče, vjerujem svakoj njegovoj riječi.-Karin FossumPsihološki utemeljena detektivska priča skandinavske škole, sa zanimljivim likovima i velikom dozom domišljatosti.-Welt am Sontag Čovjekom u izlogu Kjell Ola Dahl dokazuje da majstori ovog žanra nisu samo Šveđani nego i Norvežani.-Frankfurter RundshauDomišljat zaplet, profinjen jezik i prvoklasni likovi.-Sala Allehanda (Švedska) Dahl piše tako izvanredno. Pravo je zadovoljstvo čitati ga.-VG (Norveška)Književno vrijedan roman, dobro napisan i profinjeno komponiran. -Dagbladet (Norveška)

Tu nije stvarno bila nijedna loša pjesma", ispričao je Momčilo Bajagić Bajaga. S Poljuda su u dva dana odlepršala dva ''bila tića'' Marin Ljubić i Stipe Radić.Rezervni vratar Hajduka, koji je dolaskom Lovre Kalinića postao treća opcija, otišao je u turski Istanbulspor za oko 200 tisuća eura (izvor Transfermarkt), dok je stoper Radić sinoć potpisao za belgijskog prvoligaša Beerschot za 400 tisuća eura te 25 % budućeg transfera. Izložba "Pejzaži duše, uma i srca" slikarke Alise Teletović biće otvorena 4. marta u Galeriji Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera BiH (ULUPU BiH) u okviru projekta "Umjetnost u izlogu 2021".

Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min ČOVJEK U IZLOGU. Kjell Ola Dahl.

POVEZANE KNJIGE