Dinamika građevinskih konstrukcija

Dinamika građevinskih konstrukcija - Ćorić, Branislav | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ćorić, Branislav
DIMENZIJA
12,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Dinamika građevinskih konstrukcija.pdf
ISBN
1725404828366

OPIS

Tematika knjige se bavi analizom i proračunom građevinskih objekata izloženih dinamičkim uticajima, sa posebnim osvrtom na dejstvo zemljotresa. Konceptualno je prvo izloženo klasično gradivo Teorije oscilacija i Dinamike konstrukcija, u cilju da se steknu osnovna teorijska znanja potrebna za analizu I proračun građevinskih objekata izloženih dinamičkom opterećenju. U drugom delu se govori o formiranju dinamičkih modela u ravni i prostoru, koji se koriste pri seizmičkoj analizi, a izloženi su I osnovni principi aseizmičkog projektovanja građevinskih konstrukcija.

Studenti će o nadoknadi biti obaviješteni naknadno. Kontakt.

U drugom delu se ... Nakon što su knjige Statika i Stabilnost konstrukcija - Geometrijska nelinearnost [11], Potresno inženjerstvo [12] i Dinamika konstrukcija - diskretni sustavi [14] naišle na dobar prijem stručne javnosti, a Potresno inženjerstvo je već rasprodano, u ovoj novoj knjizi je obrađena dinamika konstrukcija u opsegu koji je dostatan za razumijevanje potresnog inženjerstva, aerodinamike za ... projektiranje, modeliranje i proračun građevinskih konstrukcija izloženih potresnom djelovanju analizu i rješavanje problema mehanike deformabilnog tijela kreiranje nelinearnih modela linijskih i plošnih konstrukcija Uticaj deformabilnosti tla na dinamičko ponašanje konstrukcija. Metode proračuna konstrukcija u području neelastičnih deformacija.

POVEZANE KNJIGE