Kognitivno-bihevioralne strategije u kriznim intervencijama

Kognitivno-bihevioralne strategije u kriznim intervencijama - Dattilio, Frank, M. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dattilio, Frank, M.
DIMENZIJA
11,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Kognitivno-bihevioralne strategije u kriznim intervencijama.pdf
ISBN
1650386537245

OPIS

Treće izdanje knjige Kognitivno-bihevioralne strategije u kriznim intervencijama pojavljuje se ubrzo nakon mnogobrojnih kriza u svijetu koje su se zbile od drugog izdanja knjige iz 2000. godine do danas, a koje su zauvijek promijenile naš način razmišljanja o kriznim situacijama i to kako se zbog njih osjećamo. Iako ovo treće izdanje pokriva mnoge teme koje su obrađene i u prva dva izdanja, sva su poglavlja osuvremenjena prikazom najnovijih istraživanja o procjeni i tretmanskim intervencijama u svakom od područja, a dodana su i nova poglavlja koja se bave širokim područjem primjene kriznih intervencija. Urednici knjige postali su vodećim stručnjacima u svijetu kognitivne terapije. Frank Dattilio i Art Freeman još su jednom pripremili “moćnu” knjigu koju su napisali neki od najboljih stručnjaka u području kognitivne terapije i njezine primjene u vrlo raznolikim kriznim situacijama. Kvaliteta ove knjige posljedica je izvrsnog odabira autora koji imaju bogato kliničko i istraživačko iskustvo. Osim toga, svako je poglavlje strateški organizirano tako da čitatelju nudi temeljit prikaz primjene kognitivne terapije u vrlo raznolikim okružjima. Dr.sc. Dattilio i dr.sc. Freeman svjetski su priznati autori i edukatori u području kognitivne terapije. Gledajući ukupno, njihovi su tekstovi prevedeni na više od trideset jezika i upotrebljavaju se kao najvažnija literatura u poučavanju. Ovo treće izdanje knjige Kognitivno-bihevioralne strategije u kriznim intervencijama nudi najnovije podatke o kriznim intervencijama. Takav sažet pregled intervencija neprocjenjivo je važan kliničarima koji žele izoštriti svoje vještine rada u području krize. Knjiga je neophodna svakom praktičaru koji radi na prvoj crti, a sigurno je da će poslužiti i kao izvor podataka za trajna istraživanja u ovom području.

Dattilio i Arthur Freeman ; predgovor Aaron T. Beck ; prijevod 3.

Poglavlja: Depresija i samoubojstvo (str. 25-67); Panični poremećaj (68-92); Zloupotreba psihoaktivnih tvari i ovisnost: kriza kao proces A 'read' is counted each time someone views a publication summary (such as the title, abstract, and list of authors), clicks on a figure, or views or downloads the full-text. Strategije koje se koriste redovito se prate, mjere i procjenjuju u cilju stvaranja optimalne terapije za svakog pacijenta.

POVEZANE KNJIGE