Otkrivanje

Otkrivanje - Salvayre, Lydie | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Salvayre, Lydie
DIMENZIJA
11,71 MB
NAZIV DATOTEKE
Otkrivanje.pdf
ISBN
6937722159992

OPIS

„Otkrivanje“, autoričin književni prvijenac, ispovijed je čovjeka koji je ostao sâm u svojem sveprožimajućem beznađu. Ne izgovara je u svećeničko uho niti tražeći prijateljsku podršku ili sućut, već jednostavno kazuje, bilježeći korak po korak svojeg tumaranja kroz bešćutni, tuđi, nasilni svijet. Propadajući sve dublje u očaj i gnjev, sve više pateći od zatočeništva u sebi, pripovjedač ne gubi lucidnost nego vrlo zorno, mjestimice i s paradoksalnim (crnim) humorom, dočarava nijanse sudaranja s vlastitom istinom. *** Lydie Salvayre, francuska spisateljica španjolskih korijena u nas je stekla već zavidan krug štovatelja zahvaljujući prevedenim romanima “Običan život”, “U društvu sablasti”, “Portret pisca kao domaće životinje” (SysPrint) i “Moć muha” (Aora). Strukom psihijatrica, vokacijom žestoka kritičarka društvenih devijacija, autorica se britkim, slikovitim, satiričnim ili sarkastičnim glasom obrušava na patološke pojave u kolektivnoj i pojedinačnim svijestima. Osobito se rado fokusira na traumatične odnose u obiteljima i na radnim mjestima, prikazujući ih kao tamnice i klijališta ludila. Ispod površine svakodnevice i “normalnosti” razotkriva provalije, zakopane kosture i ubilačke nagone. Lydie Salvayre već dva desetljeća spada u sâm vrh suvremene francuske proze, a ugled je stekla diljem svijeta.

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. IZRAELSKI parlament odobrio je u srijedu ministarstvu zdravlja da drugim tijelima vlasti u zemlji otkrije imena ljudi koji se nisu cijepili protiv koronavirusa, što je izazvalo kritike zbog kršenja privatnosti građana koji se ne žele cijepiti. Zakon usvojen s 30 glasova "za" i 13 "protiv ... Prilikom otkrivanja spola nadolazećeg djeteta jedan tata ispucao je top s konfetama na sasvim krivo i nezgodno mjesto.

No trenutno primate nove značajke svakih šest mjeseci. Rano otkrivanje raka dojke - letak Rizični čimbenici za rak dojke . mr.

POVEZANE KNJIGE