Rijeka koja je tekla naopačke

Rijeka koja je tekla naopačke - Mourlevat, Jean-claude | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mourlevat, Jean-claude
DIMENZIJA
6,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Rijeka koja je tekla naopačke.pdf
ISBN
8968735994651

OPIS

Protagonist ovog romana za djecu i mlade je Tomek, 13-godišnji dječak bez roditelja koji vodi dućančić u svojem selu. Jedne se večeri na vratima pojavljuje djevojka koja ga pita prodaje li vodu rijeke Qjar, vodu besmrtnosti. Tužno djevojčino lice potaknut će ga da krene u potragu za čudotvornom rijekom, što postaje putovanjem nakraj svijeta, kroz niz fantastičnih mjesta kao što su Šuma zaborava i Nepostojeći otok, koja skrivaju razne kušnje i smrtne opasnosti. No što je to prema mogućnosti da Tomek zbog tajanstvene djevojke nađe izvor vječnog života, koji nitko nikada nije vidio… Ovaj vrlo vješto napisan, nježan ali napet roman iznimno je dobro primljen u Francuskoj i preveden na brojne jezike. Autor je zahvaljujući njemu kandidiran za Andersenovu nagradu.

- Nakladnička cjelina (Biblioteka Gulliver : vrhunci dječje književnosti) Uputnica. 1.

Nominiran je za Andersenovu nagradu. Rijeka koja je tekla naopačke / Jean-Claude Mourlevat ; [s francuskog prevela Armira Drino]. - Impressum.

POVEZANE KNJIGE