Upleteni

Upleteni - Miloszewski, Zygmunt | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Miloszewski, Zygmunt
DIMENZIJA
4,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Upleteni.pdf
ISBN
4993765502669

OPIS

U jednom varšavskom samostanu održava se psihoterapija u kojoj se primjenjuje nova metoda liječenja podjelom uloga pacijentima… Nakon jedne od seansi, u samostanu je pronađen pacijent Henryk Telak, mrtav, brutalno ubijen ražnjem zabijenim u oko. Slučaj dospijeva u ruke državnog tužitelja Teodora Szackog koji se bori s krizom srednjih godina i učmalim brakom, osjećajući da život prolazi mimo njega. No, istraga Talekova ubojstva sve će promijenti… Tijekom istrage Szacki će se susresti s galerijom likova: mladom koketnom novinarkom, razvratnim policajcem, ekscentričnim psihijatrom, paranoičnim povjesničarom; doći će u napast da počini preljub, a nakon nekog vremena istraga će ga odvesti u prošlost, do umorstva počinjenog dvadeset godina ranije, u doba prije pada komunizma… Tada se u slučaj upliće tajna policija i Szacki postaje svjestan da mu se počinje raditi o glavi, a život mu se više nimalo ne čini bezvrijednim. Zygmunt Miloszewski, pisac, novinar i scenarist, rođen je 1975. u Varšavi, Poljska. Radi kao novinar i urednik u časopisu Newsweek. Na književnoj sceni pojavljuje se 2005. godine kada objavljuje svoj prvi kriminalistički roman Domofon s kojim osvaja književnu kritku koja ga proglašava poljskim Stephenom Kingom! 2006. godine objavljuje knjigu za mlade Góry Żmijowe, a 2007. i drugi kriminalistički roman Upleteni (Uwikłanie) za koji je iste godine nagrađen nagradom Wielkiego Kalibru. Prema romanu Upleteni napisao je scenarijza film koji je, uz roman, predstavio u studenome 2011. u New Yorku, SAD, u sklopu festivala New Literature from Europe. U listopadu 2011. godine Miloszewski je objavio roman Ziarno prawdy, nastavak romana Upleteni s Teodorom Szackim u glavnoj ulozi, drugi od planiranih triju romana s istoimenim glavnim likom.

Domovini i Hajduku uvijek vjerna! Za ostale klubove se navija, za Hajduk se živi. [EKSKLUZIVNO] Zagorski Watergate: Upleteni su član predsjedništva HDZ-a Žarko Tušek te gradonačelnik Oroslavja Emil Gredičak... Svi upleteni mogli bi dobiti do 12 godina zatvora. 10 godina ovog hita 'Kad izađem 153.

Najnovije vesti iz Srbije - Online vesti, novosti Srbija Danas. 100 % koža Ispleteni dizajn Kopča . VAŠA JE VREĆICA ZA KUPOVINU AŽURIRANA.

POVEZANE KNJIGE