Čipolino

Čipolino - Rodari, Gianni | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rodari, Gianni
DIMENZIJA
5,1 MB
NAZIV DATOTEKE
Čipolino.pdf
ISBN
9598761563400

OPIS

Čipolino je jedna od onih knjiga koje su namijenjene djeci, ali će ih s radošću čitati i odrasli. To joj osigurava istaknuto mjesto u svjetskoj dječjoj književnosti. U sjajnom bajkovitom tekstu autor je osmislio svijet voća i povrća, simpatične likove poput Čipolina, a to znači lukić, Poriluka Porilukovića, Rajčice, kneza Limuna, no to je samo jedan sloj ove posebne knjige koji mogu razumjeti djeca. Sve ostalo je gorka sudbina likova koji se probijaju u realnom okrutnom svijetu u kojem samo ironijom, humorom i prostodušnošću mogu pobijediti nepravde.

O tekstu i predstavi govori redatelj Krešimir Dolenčić. Romeo i Julija je dugometražna animirana fantazija o ljubavi u moru o Romeu i Juliji kojima roditelji ne žele da oni budu zajedno. Čipolino Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Radio je kao novinar u časopisu „Unita". Radio je na tjednoj stranici koja je bila posvećena obitelji, počeo je pisati i humoristične priče i pjesmice nalik na one koje je pričao učenicima dok je radio kao učitelj. Čipolino Roman za djecu Čipolino Giannija Rodarija, politička je priča za djecu, koja je ubrzo nakon objavljivanja 1957.

POVEZANE KNJIGE