Duhovno naslijeđe Katara i druge škole misterija

Duhovno naslijeđe Katara i druge škole misterija - Jarc, Irena | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jarc, Irena
DIMENZIJA
11,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Duhovno naslijeđe Katara i druge škole misterija.pdf
ISBN
8125409375642

OPIS

Razmotrit ćemo neke od škola misterija koje su poticali ono što je izgubljeno u ljudi: razlog nastajanja od misterioznih škola suđenja i predanosti, razne gnostičke škole, drevna egipatska i drevna škola u Grčkoj, sirijska škola, rad Hermes Trismegistusa, sažetke kumranskih rukopisa i rukopisi iz Nag Hammadija, Pistis Sophia, manija, praizvorno kršćanstva kao škola misterija Boga i Katara – njihov dualizam, izdržljivost i uskrsnuća, i sveti gral epa o Parsifala i rozenkrojcera u srednjem vijeku.

U njoj su djelovali pjesnici Kyot iz Provance, Chrétien de Trois i Wolfram von Eschenbach. Djelo koje najbolje predstavlja povezanost između poezije i mudrosti misterija je Parsifal Wolframa von Eschenbacha. Sa najboljom drugaricom iz škole se prisećala detinjstva: Pažljivije je pogledala sliku i rešila PORODIČNU MISTERIJU staru 52 godine 06.06.2018.

Bogumil Hrabak - Jevreji u Beogradu 1 ... U 11. i 13.

POVEZANE KNJIGE