Epidemiologija

Epidemiologija - Kolčić, Ivana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kolčić, Ivana
DIMENZIJA
6,77 MB
NAZIV DATOTEKE
Epidemiologija.pdf
ISBN
1433497112425

OPIS

Cilj ove knjige je predstaviti epidemiologiju, njezinu svrhu te mnogobrojne zadatke i izazove s kojima se epidemiolozi susreću.Epidemiologiju je moguće promatrati i kao znanstvenu disciplinu i kao zasebnu granu medicine. Važan cilj ove knjige je također i pružanje osnovnih informacija koje su potrebne za daljnje učenje i upoznavanje s osnovnim postavkama epidemioloških metoda istraživanja. Konačni cilj ove knjige je pružiti uvod u metodologiju istraživanja za studente u biomedicini i liječnike praktičare, te opisati osnove znanstvenoga pristupa za one koji se žele samostalno okušati u ljepoti i izazovima istraživačkoga poduhvata. Nakon opisa bogate povijesti epidemiologije, slijede definicija, svrha i najvažniji zadatci epidemiologije, praćeni nizom poglavlja o epidemiološkim metodama, tj. o vrstama ustroja istraživanja

| ZAKONSKE ODREDBE | LISTA DIJAGNOZA. Služba za epidemiologiju izrađuje prijedlog županijskog programa zaštite pučanstva od zaraznih bolesti, kontinuirano provodi zakonom propisane mjere za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti (prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti te Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ... Prof.

Taj se odsjek postupno razvio i proširio ... Opće upute. Načini prijavljivanja građana na cijepljenje protiv COVID-19 (01/03/2021); Nove preporuke i upute za sprječavanje i suzbijanje širenja bolesti COVID - 19 (15/02/2021); Mjere za učinkovitu provedbu cijepljenja protiv bolesti COVID-19 (13/02/2021); Cijepljenje protiv COVID-19 bolesti: Najčešća pitanja i odgovori (09/02/2021); Nošenje maski za lice nakon preboljele bolesti ... Ravnatelj Stručna služba Epidemiologija Ekologija Mikrobiologija Školska medicina Služba za jz i soc.

POVEZANE KNJIGE