Filozofija nogometa

Filozofija nogometa - Krkač, Kristijan | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krkač, Kristijan
DIMENZIJA
4,60 MB
NAZIV DATOTEKE
Filozofija nogometa.pdf
ISBN
1053560284360

OPIS

Ogledi o srži igre Ova knjiga promatra nogomet kao igru, ali i igranje, i to kroz fenomenološke, ontološke, etičke i estetske dimenzije. Kristijan Krkač nam tumači samu srž te zanimljive loptačke igre i osnove nogometnih taktika, od lažnog i stvarnog poteza pojedinog igrača do lažnog i stvarnog manevra čitave momčadi, od pokrivanja u obrani do otkrivanja u napadu, od zamišljene igre pranogometa do današnjeg spektakla na stadionima. Raščlanjuje odnose nogometnih pravila, prostor-vremena igre, navijača i ostalih dimenzija te najvažnije od svih sporednih stvari na svijetu. Sve i da želite, nogomet teško možete ignorirati. Postao je sveprisutan i masovni medijski fenomen suvremene civilizacije. “Nogomet je, naime, u globalnome svijetu postao toliko globalan da svatko tko želi shvatiti današnje društvo, nužno treba gledati, razumjeti i obješnjavati i nogomet. Pritom filozofija može pridonijeti razumijevanju nogometa, baš kao što nogomet može pridonijeti razumijevanju filozofije. Dakako, i prije svega, filozofije nogometa.” -Antun Samovojska

Ključna reč: Filozofija fudbala. Komentari čitalaca Ostavite KOMENTAR.

Filozofija se razlikuje od ostalih načina rješavanja tih pitanja (kao misticizam i mitologija) sa svojim kritičkim, općenito sistematskim pristupom i oslanjanjem na razložnom argumentu. .

POVEZANE KNJIGE