Leonardo da Vinci-Quadrifolium

Leonardo da Vinci-Quadrifolium - Machiedo, Mladen | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Machiedo, Mladen
DIMENZIJA
10,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Leonardo da Vinci-Quadrifolium.pdf
ISBN
4084206426264

OPIS

Quadrifolium je knjiga originalnih tekstova Leonarda da Vincija (1452. – 1519.) koji sadržavaju njegova oštroumna zapažanja o najrazličitijim znanstvenim i umjetničkim temama te zapise o otkrićima i proročkim vizijama koje Leonardo donosi u zagonetkama i/ili poslovicama. Izvorno napisani u tehnici zrcala, kao izraz novoga vizualnog jezika, ovi su tekstovi iznikli iz ideala svestranoga, renesansnoga univerzalnog čovjeka koji višeznačnim metaforama i praktičnim prosudbama promišlja o svijetu oko i unutar sebe. Treće, prošireno izdanje donosi i 88 novih ulomaka Leonardovih tekstova koje je također vrhunski izabrao, preveo i pripremio naš leonardist prof. dr. sc. Mladen Machiedo.

42/1977); Mak Dizdar, Antichi testi bosniaci, Da 'Dormiente petroso' («L'Albero», Lecce, br. 69/ 1983; isto u «La Battana», br.

Mario Luzi: Poesie talijanski hrvatski DHKP. U kamu vrletnom i tvrdom, Istarska naklada, Pula 1986.

POVEZANE KNJIGE