Mačke Kopenhagena

Mačke Kopenhagena - Joyce, James | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Joyce, James
DIMENZIJA
11,90 MB
NAZIV DATOTEKE
Mačke Kopenhagena.pdf
ISBN
6637192517083

OPIS

Mačke Kopenhagena uistinu je posebna, neobična, duhovita, neklasično napisana priča za djecu, pravi književni dragulj James Joycea! Kratku priču Mačke Kopenhagena James Joycea napisao je tijekom boravka u Danskoj, u pismu kojeg je 5.rujna 1936. poslao svojem unuku, četverogodišnjem Stephenu Jamesu Joyceu. Neobičan početak uvodi čitatelja u inteligentnu, duhovitu i pomalo provokativnu priču u kojoj će jednako uživati i djeca i odrasli, posebice u onome što će sa smiješkom pročitati između redaka…

- Zagreb : Edicije Božičević, 2012. O knjigi. Do sedaj še neobjavljena otroška knjiga Jamesa Joyca, Mačke iz Kopenhagna, so bile napisane za Joyceovega najljubšega bralca, edinega vnuka, Stephena Jamesa Joycea, ki mu jih je poslal v pismu z dne 5.

Iako je javnosti predstavljena tek sedamdeset i jednu godinu nakon piščeve smrti, ova se literarna ... Konkretno, studija iz Kopenhagena provedena 1995. godine utvrdila je da su mačke narančaste boje češće u ruralnim sredinama, da češće prilaze ljudima, kao i da su sklone riziku i vjerojatnije je da će smrtno stradati.

POVEZANE KNJIGE