Upravljanje podacima

Upravljanje podacima - Varga, Mladen | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Varga, Mladen
DIMENZIJA
6,13 MB
NAZIV DATOTEKE
Upravljanje podacima.pdf
ISBN
5875147917861

OPIS

Knjiga se bavi organizacijom podataka u računalno podržanom informacijskom sustavu, načinima korištenja podacima i njihovom obradom pri obavljanju izvršnih, upravljačkih i drugih poslova. Osim toga razmatra metode i tehnike pohranjivanja i pretraživanja podataka u bazama i skladištima podataka, bazama dokumenata ili na webu. Opisuje kako cjelovito upravljati podacima organizacije vodeći brigu o njihovoj dostupnosti, integritetu, sigurnosti, privatnosti, vlasništvu, kvaliteti… Knjiga je namijenjena: – studentima ekonomskih i poslovnih studija, kao udžbenik kolegija koji obrađuju upravljanje podacima, organizaciju podataka, baze i skladišta podataka, baze dokumenata i sustave za upravljanje podacima, – menadžerima koji odlučivanje i upravljanje temelje na informacijama i podacima, – poslovnim informatičarima kao izvor za dopunu ili obnovu znanja upravljanja podacima i – poslovnim korisnicima koji se u svom radu koriste podacima, kao izvor uvida i načine korištenja podacima koje dosad možda nisu poznavali.

Ako Access koristite za pohranu podataka i ... Upravljanje referentnim i matičnim podacima - Reference & Master Data Management: Razumijevanje potrebe integracije referentnih i matičnih podataka, Definiranje arhitekture integracije podataka, Implementiranje rješenja upravljanja referentnim i matičnim podacima, Kontroliranje vrijednosti kodova i drugih referentnih podataka, Integracija ... Upravljanje podacima Google plaćanja. Ako kupite Googleovu uslugu (kao što je Google One) ili neki sadržaj putem Googleova proizvoda (primjerice, putem Google Playa), podaci za plaćanje koje navedete spremaju se na vašem Google računu.

Zadržite svoje podatke ako odustanete od pretplate. 4. UPRAVLJANJE PODACIMA Upravljanje podacima uključuje ljude, procese i tehnologije potrebne da bi se rukovalo i zaštitilo podatke, a čija je svrha učiniti podatke kojima firma raspolaže razumljivim, točnim, potpunim, pouzdanim i sigurnim za daljnju upotrebu.

POVEZANE KNJIGE