Vrednovanje javnih politika

Vrednovanje javnih politika - Kustec Lipicer, Simona | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kustec Lipicer, Simona
DIMENZIJA
5,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrednovanje javnih politika.pdf
ISBN
9811085190333

OPIS

Sadržaj knjige misaono korespondira sa standardnim pristupima proučavanja vrednovanja javnih politika kakvo se prakticira u svijetu, a u sklopu toga i u okviru akademskog rada na Sveučilištu u Ljubljani i Sveučilištu u Zagrebu. Knjiga je prvenstveno namijenjena akademskoj i istraživačkoj javnosti koja se bavi analizom ocjenjivanja rezultata, učinaka i ishoda javnih politika, vezanoj uz istraživački i nastavni rad na visokoškolskoj razini. Knjiga je, nadalje, namijenjena široj javnosti koju zanimaju procesi oblikovanja, provođenja i ocjenjivanja javnih politika (primjerice, kreatorima javnih politika, javnim službenicima, političkim strankama, organizacijama civilnog društva koje se bave javnim politikama, medijima). – Iz recenzije Danice Fink Hafner Knjiga je temeljni udžbenik o vrednovanju javnih politika, prvi takve vrste na hrvatskom jeziku. I općenito, jedna od samo nekoliko knjiga u nas o sustavnom prikazu procesa oblikovanja politika. Na evaluaciju se u policy znanostima već tijekom 1970-ih godina prestalo gledati kao, u osnovi, tehničku aktivnost, prožetu različitim kvantitativnim inačicama. Uvidjelo se naime da je vrednovanje politika, poput ostalih faza procesa stvaranja politika, u velikoj mjeri politički određena aktivnost, premda i sa snažnom tehničkom komponentom. Ova se knjiga na najbolji način oslanja na takvu tradiciju, pružajući sustavno znanje o pitanju davanja ocjene pojedinim politikama. – Iz recenzije Zdravka PetakaDruštvena potreba za ovom knjigom je velika i proizlazi iz dosadašnje manjkave provjere konačnih rezultata ili utjecaja javnih politika tj. toga kakve promjene one proizvode. U sklopu predstojećih reformi u području javnih politika u procesu europeizacije, ovakva knjiga bit će neizostavna pomoć. Ona je dakle važna za procjenu brojnih nacionalnih strategija, primjene europskih politika, ali i za vrednovanje politika na lokalnoj i regionalnoj razini. – Iz recenzije Tihomira Žiljaka

- Iz recenzije Tihomira Žiljaka Opis - VREDNOVANJE JAVNIH POLITIKA. Sadržaj knjige misaono korespondira sa standardnim pristupima proučavanja vrednovanja javnih politika kakvo se prakticira u svijetu, a u sklopu toga i u okviru akademskog rada na Sveučilištu u Ljubljani i Sveučilištu u Zagrebu. U sklopu predstojećih reformi u području javnih politika u procesu europeizacije, ovakva knjiga bit će neizostavna pomoć.

LEGITIMIRANJE Donošenje političke odluke Promocija i prihvaćanje politike razvoj/oblikovanje provedba vrednovanje AKTERI JAVNIH POLITIKA Osobe, skupine ili institucije koje imaju interes za ili na koje utječe određena javna politika. Ivan Grdešić: DRŽAVNI I ... Vrednovanje javnih politika ušlo je kao nastavni sadržaj u planove svih relevantnih fakulteta i odjela političke znanosti, postavši nezaobilaznim "alatom" za ra-zumijevanje suvremene politike.

POVEZANE KNJIGE