Mali stranac

Mali stranac - Waters, Sarah | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Waters, Sarah
DIMENZIJA
12,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Mali stranac.pdf
ISBN
1873572318575

OPIS

Vanvremenska saga o propasti jedne obitelji, Jedne kuće i kraju jednog vremena Mali stranac je uzbudljiv paranormalni triler i istovremeno suptilni portret sloma britanskog klasnog sistema nakon II. svjetskog rata. Naizgled klasična priča o duhovima opsjednutoj kući vraća nas natrag u vremenu i, na nekoliko narativnih razina, donosi kompleksnu priču u kojoj se isprepliću suvremena povijest, jedan sasvim određeni zločin i krivnja koja, odmotavajući se postepeno, na kraju obuhvaća sve protagoniste, bilo u vidu njihove izravne umiješanosti u zločin, bilo kao tihe, ništa manje odgovorne kotačiće njegova sistema. Knjiga je nominirana za najrelevantnije britanske nagrade te prevedena na više svjetskih jezika. Ovaj roman je i studija o poslijeratnoj Britaniji… dokument društva, intrigantna detektivska priča, nadnaravna priča, ljubavna pripovijest i triler. Mali stranac je pravi užitak za čitanje na tako mnogo razina. Irish Times

Camus u ovom znamenitom djelu svjetske književnosti obrađuje tematiku besmislenog i apsurdnog života, što se nadovezuje na njegovu filozofiju ideje apsurda ljudske egzistencije, što je upravo i odlika romana kasnog modernizma, razdoblju od 40. do 70.

Danas je mama umrla. Ili moţda jučer, ne znam.

POVEZANE KNJIGE