Optužena

Optužena - Drakulić, Slavenka | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Drakulić, Slavenka
DIMENZIJA
4,58 MB
NAZIV DATOTEKE
Optužena.pdf
ISBN
3111184760112

OPIS

Pet godina nakon Fride Slavenka Drakulić ponovo piše o boli, ali ovaj put u prvom planu nije fizička bol, nego duboka emocionalna trauma. Optužena je roman o zlostavljanju u obitelji, o majkama koje zlostavljaju svoje kćeri. U ime ljubavi, naravno. U njemu se, s puno nijansi, opisuje i jedna zastrašujuće opsesivna muško-ženska veza, ali u središtu je ipak prikaz majke koja sustavno zlostavlja svoju djevojčicu. Majka optužene udala se unatoč protivljenju obitelji, no vrlo brzo nakon rođenja djeteta brak se raspao. Roditelji joj dopuštaju da ponovo živi s njima, ali pod jednim uvjetom – mora prekinuti sve kontakte s bivšim mužem. Kad ona ipak obnovi vezu s njim, zatvara se nevjerojatan krug boli i patnje – kći je često paravan za njihove susrete, ali poslije majka ulaže silne napore kako bi je spriječila da na bilo koji način oda koga su vidjele. Metode treninga i kazni za propuste su zastrašujuće, a fascinantan je pogled u svijest žrtve koja se beznadno koprca u mreži ljubavi i boli. Slavenka Drakulić napisala je potresan i uznemirujući roman koji sasvim sigurno spada u vrh njenog opusa. To je roman koji ćete pročitati brzo, ali o njemu ćete razmišljati dugo nakon što zaklopite korice.

Pošalji putem Messengera. Pošalji putem Messengera.

Vesna Stajčić, kako Influencerica sa Sicilije u dobi od 48 godina optužena je za poticanje na samoubojstvo nakon smrti djevojčice koja je sudjelovala u igri gušenja na društvenoj mreži TikTok, objavila je u četvrtak talijanska policija. Opet odgođen početak suđenja za brutalan napad, optužena 'Zvezda Granda' ponudila novac žrtvi 'Od napada na mene prošle su već dvije i pol godine, a postupak se nije pokrenuo s mrtve točke', rekao je Mikuljan. Uskok je u srijedu pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv desetero okrivljenika i četiri trgovačka društva zbog utaje poreza pri uvozu 98 vozila iz EU čime su državni proračun navodno oštetili za gotovo 17 milijuna kuna. Influencerica sa Sicilije u dobi od 48 godina optužena je za poticanje na samoubojstvo, nakon smrti djevojčice koja je sudjelovala u igri gušenja na društvenoj mreži TikTok, objavila je u četvrtak talijanska policija. Kino: Klub Glume: Lali Espósito, Leonardo Sbaraglia, Inés Estévez Režija: Gonzalo Tobal Trajanje: 107 min Dolores je živjela bezbrižnim životom dok njezina najbolja prijateljica nije ubijena. Jedina je optužena za okrutni zločin.

POVEZANE KNJIGE