Povijest moderne Turske

Povijest moderne Turske - Biagini, Antonello | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Biagini, Antonello
DIMENZIJA
10,44 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest moderne Turske.pdf
ISBN
3910477352344

OPIS

Talijanski povjesničar Antonello Biagini napisao je jezgrovit prikaz povijesti Republike Turske, zemlje nastale nakon propasti moćnog Otomanskog Carstva. Dvadeseto stoljeće za Turke i Tursku bilo je prepuno mnogih iskušenja, a u knjizi su opisani procesi modernizacije, unutrašnja i vanjska politika, kao i situacija u zemlji na pragu 21. stoljeća kada su se otvorile perspektive njezina ulaska u Europsku Uniju. Antonello Biagini profesor je istočno europske povijesti na Sveučilištu La Sapienza u Rimu.

Politički život nove Turske u jasnoj je suprotnosti sa starim carskim koncepcijama. Cilj ovoga predmeta problematizacija je temeljnih problema povijesnog razvitka Republike Turske, od događaja iz druge polovice 19. stoljeća koji su doveli do raspada Osmanskog Carstva i nastanka kemalističke Republike Turske 1923.

Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Povijest moderne Turske. kn 130.00.

POVEZANE KNJIGE