Žena s ružičastom vrpcom

Žena s ružičastom vrpcom - Andrijević Matovac, Vesna | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andrijević Matovac, Vesna
DIMENZIJA
3,61 MB
NAZIV DATOTEKE
Žena s ružičastom vrpcom.pdf
ISBN
3787505655574

OPIS

Inspirativna priča o borbi sa zloćudnom bolešću i tromim zdravstvenim sustavom Vesna Andrijević Matovac bolovala je od raka dojke i deset se godina, do samoga kraja, neustrašivo borila s tom bolešću. Zahvaljujući svojoj upornosti, predanosti i želji za životom, ova doktorica ekonomskih znanosti svladala je svu medicinsku terminologiju, pratila najnovije kliničke studije u svijetu i bila spremna obići svijet kako bi pronašla lijek i svojim primjerom pokazala svima da se može. Uvjerila je hrvatske liječnike da je nužno pokretati nova klinička istraživanja, apelirala je, molila, otvarala vrata našim pacijenticama u inozemstvu kad im u Hrvatskoj ne bi mogli pomoći, vodila ih vrhunskim svjetskim onkolozima. Senzibilizirala je hrvatsku javnost na poteškoće s kojima se te žene i njihove obitelji susreću i bila jedna od osnivačica Udruge »SVE za NJU!«. Vesna Andrijević Matovac bila je i ostala uzor oboljelim ženama. Njezina nepresušna životna energija najbolje se ogleda u njezinim tekstovima koje je od listopada 2009. do veljače 2011. objavljivala u Croatian Medical Journalu, u kolumni »Patient Voice« (»Glas pacijenta«), a ova je knjiga zbirka tih tekstova. Njezine riječi pune optimizma, nade i vjere u život izravna su poruka svima da je vrijedno boriti se za svaki novi dan i da pritom nismo sami – poruka iznimne i nesebične žene koja je potaknula promjene u našem zdravstvenom sustavu koje su mnogima otvorile vrata i olakšale težak put kojim je morala prolaziti ona sama. Ova knjiga ulijeva nadu i pokazuje da život ima smisla i da je izlječenje moguće. O Vesni pišu i prijatelji i suradnici – Almenka Balenović, Ivan Đikić, Paula Bobanović, Tanja Rudež i Ana Marušić te kći Nika Matovac i sestra Biljana Andrijević Derk.

Dostava je besplatna za narudžbe od 500kn i više. Kod nas je cijena uvijek ista bez obzira na vrstu plaćanja i broj rata! Dodaj u košaricu.

za osobni doprinos pojedinca na tom području. Svojom intelektualnom, emocionalnom i duhovnom širinom sva nas je prigrlila i osnažila da priču koju je započela, priču „žena s ružičastom vrpcom", živimo dalje promičući njezine ideje jednakim žarom. Naime, tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske prodaje se Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair označen ružičastom vrpcom, a 10 kuna od svake prodane bočice Solgar će donirati udruzi Europa Donna Hrvatska za kupnju spomenutog aparata. Držeći distancu, povezani ružičastom vrpcom i s pogledom na ranjenu zagrebačku katedralu, Ana Maras Harmander, Olja Vori, Ana Vilenica, Marijana Perinić, Josipa Pavičić, Nela Kocsis, Dubravko Šimenc i Mario Petreković uputili su svoje poruke javnosti, pozivajući ih da se uključe u akciju "Darujmo ružičasti život" i plemenitošću ... Ana Vilenica i Dubravko Šimenc podržali su Salvusovu humanitarnu kampanju.

POVEZANE KNJIGE