Žena tužnih očiju

Žena tužnih očiju - Ivanišević, Latica | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ivanišević, Latica
DIMENZIJA
4,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Žena tužnih očiju.pdf
ISBN
8910216739361

OPIS

Stvaralački nadarena i u umjetničkom ambijentu odgojena, Latica Ivanišević prirodno je osjetila potrebu da se oduži sredini iz koje je potekla, da sačini album sjećanja, knjigu uspomena na obiteljske krugove svojega podrijetla. Tu priču ispričala je u svojoj prvoj knjizi, SLUŠAJ I GLEDAJ LATICE, obiteljskom romanu iz visokog zagrebačkog društva u kojem se reflektiraju mnoge estetske i ideološke odrednice i kontroverze 20. stoljeća. U svojoj novoj knjizi autorica priča o Evi, ženi tužnih očiju koja živi među nama, koju nitko ne primjećuje kako se gubi u mnoštvu, kako je sjetna i odsutna. Ovaj roman donosi duboko tragičnu priču, a opet toplu i ljudsku, kojom će s pravom privlačiti i zahtijevati pažnju čitalačke publike u svim svojim slojevima i aspektima.

Jednostavnim, preciznim i domišljenim stihovima provjerava se nulta točka vlastitog jezika, onoga jezika koji u dijaboličnim figurama, prizorima i pjesničkim slikama govori ... Ljubav mi je bila sve, život mi je prošao u čekanju sretnih trenutaka - napisala je Latica Ivanišević (70) u svojoj autobiografskoj knjizi 'Žena tužnih očiju' koja je u srijedu navečer predstavljena u Muzeju za umjetnost i obrt.. Zagrebačka scenografkinja, kostimografkinja i tapiseristica, o kojoj su snimljena četiri dokumentarna filma, roman je posvetila svojoj životnoj ... U svojoj novoj knjizi "Žena tužnih očiju", autorica spaja dokumentarni i osobni diskurs, sjećanje i svakodnevicu a neke dijelove možemo iščitavati i kao najintimnije dnevničke zapise.

Latica Ivanišević Zašto autorica nije bila hrabrija? A ljubavna veza Latice s mnogo starijim i oženjenim muškarcem središnja je priča "Žene tužnih očiju", izašle u Nakladi Ljevak . Promocija Roman "Žena tužnih očiju" Latice Ivanišević ... Stvaralački nadarena i u umjetničkom ambijentu odgojena, Latica Ivanišević prirodno je osjetila potrebu da se oduži sredini iz koje je potekla, da sačini album sjećanja, knjigu uspomena na obiteljske krugove svojega podrijetla. Roman "Žena tužnih očiju" Latice Ivanišević Knjigu će predstaviti Julijana Matanović, Helena Sablić Tomić, Nives Tomašević i sama autorica, a ulomke iz knjige čita Tamara Garbajs 21.

POVEZANE KNJIGE