Enciklopedija začina i začinskih mješavina

Enciklopedija začina i začinskih mješavina - Borić, Neven | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Borić, Neven
DIMENZIJA
11,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Enciklopedija začina i začinskih mješavina.pdf
ISBN
7344995907911

OPIS

ENCIKLOPEDIJA ZAČINA I ZAČINSKIH MJEŠAVINA S DOBRO ZAČINJENOM KUHARICOM Začini i začinske mješavine pomoći će svakom kuharu, kako iskusnome, tako i početniku da svojim jelima udahne novi život, strast i pokret. Danas nam se pruža jedinstvena mogućnost da uživamo u obilju začina i začinskih mješavina iz svih krajeva svijeta i da tako putem naših osjetila otputujemo u daleke krajeve i u svoj dom unesemo tragove drugih kultura. Začini su u prošlosti bili od velike važnosti, čak su se zbog njih vodili i ratovi, a važni ostaju i danas, jer svakom kuharu pružaju mogućnost da kroz njih izrazi svoju osobnost te svojim gostima pruži zadovoljstvo i uživanje u različitosti. Začini nam omogućavaju i suptilno upoznavanje drugih kultura i svijeta u cjelini, a ujedno nam pomažu da razvijamo i vlastitu kreativnost. Ova knjiga sastoji se od nekoliko dijelova, a između ostaloga uključuje: – enciklopedijski popis začina s ilustracijama koji uključuje većinu poznatih svjetskih začina, njihov izgled, podrijetlo, način korištenja i najčešća imena – enciklopedijski popis začinskih mješavina s ilustracijama raspoređenih prema dijelovima svijeta u kojima se koriste – bogato ilustrirane recepte u kojima se koriste neki od obrađenih začina i začinskih mješavina – kazalo začina i začinskih mješavina

Kumin je savršen začin i za jela od svinjetine i piletine, za ribu i mesne nadjevene proizvode te jela od povrća i krumpira. Kardamom je i čest sastojak začinskih mješavina jer njegov se okus savršeno nadopunjuje s drugim začinima, kao što su cimet, klinčić, zvjezdasti anis, crni papar i kumin. Sjemenke kardamoma mogu se dodati jelu u mljevenom obliku ili u čahuri. Razne egzotične vrste začina koje potiču iz Južne Amerike ili Azije u Europu su stigli potkraj 13.

Sjemenke kardamoma mogu se dodati jelu u mljevenom obliku ili u čahuri. Razne egzotične vrste začina koje potiču iz Južne Amerike ili Azije u Europu su stigli potkraj 13. stoljeće kada su ih u Europu donijeli moreplovci kao što su Vasco da Gama i Marko Polo..

POVEZANE KNJIGE