Isus, dar ljubavi

Isus, dar ljubavi - Vanier,Jean | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vanier,Jean
DIMENZIJA
12,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Isus, dar ljubavi.pdf
ISBN
5481432403557

OPIS

Riječ je o knjizi proznih meditacija u kojima Vanier s čitateljima dijeli neke od spoznaja o vremenu kada je Isus živio, o njegovu poslanju, radosnoj vijesti koju je naviještao, kao i o svim patnjama koje je zbog toga pretrpio. Osjećajući da i sam treba dati odgovor na Isusov upit: „A vi, što vi kažete tko sam ja?“, Vanier ne poseže toliko za naučenim akademskim znanjima već mu je više stalo do osobnog odnosa iznikla iz iskustva. On nas upoznaje s Isusom iz evanđelja u čijoj je spoznaji rastao po molitvi i predanom životu kojega živi u zajednici sa siromasima i slomljenima ovoga svijeta. U uvodnome tekstu Vanier na početku kaže: „Pišem ovu knjigu kao Isusov učenik. Napustio sam mornaricu 1950. kako bih odgovorio na nježan Isusov poziv da ostavim sve i slijedim ga. Od tada sam pokušao ići za njim, učeći malo-pomalo tajne svemira, čak i više, tajne Božje.Pokušao sam – tako često bezuspješno – živjeti, voljeti i govoriti kako je on živio, volio i govorio. Pokušao sam se boriti i protiv snaga zla u meni i oko mene, kako se i on borio sa zlim silama oko sebe … Pišem ovu knjigu da pokažem beskrajnu Isusovu dobrotu…“

Draga braćo i sestre! Božja riječ ove nedjelje - pretposljednje u liturgijskoj godini - upozorava nas na prolaznost ovozemaljskog života i poziva nas da ga živimo kao putovanje, držeći svoj pogled uprt prema cilju, a to je Bog koji nas ... privrženost,dom pun ljubavi,blago , naklonost,sućut prijateljstvo. Sretni ljudi Oni su slobodni od pohlepe i zahvalni za svaki dar.

Darovao nam se pod prilikama kruha i vina. Po presvetoj euharistiji svi će Isusovi učenici kroz sva vremena imati udjela u njegovoj smrti i uskrsnuću.

POVEZANE KNJIGE