Ljudski potencijali: Usmjeravanje, odabir i osposobljavanje

Ljudski potencijali: Usmjeravanje, odabir i osposobljavanje - Šverko, Branimir | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šverko, Branimir
DIMENZIJA
6,40 MB
NAZIV DATOTEKE
Ljudski potencijali: Usmjeravanje, odabir i osposobljavanje.pdf
ISBN
9217164387491

OPIS

Knjiga stručnjaka i znanstvenika iz područja psihologije rada i organizacijske psihologije prof. dr. Branimira Šverka „Ljudski potencijali: usmjeravanje, odabir i osposobljavanje“ bavi se psihologijskim teorijama i metodama usmjeravanja, odabira i osposobljavanja osoblja. Prof. Šverko na jednostavan i razumljiv način obrađuje psihologijska načela i metode prilagodbe čovjeka radu. U uvodnom dijelu govori o važnosti ljudskih potencijala za uspješnost organizacije. Poglavlje o profesionalnom usmjeravanju i razvoju karijere prikazuje glavne diferencijalne i razvojne teorije profesionalnog usmjeravanja. U poglavlju o profesionalnoj selekciji slijedi prikaz psihologijskih testova i drugih metoda koje se koriste u selekciji, te se opisuje priprema i validacija selekcijskoga programa, pruža pregled spoznaje o valjanosti selekcijskih postupaka i prikazuju metode donošenja selekcijskih odluka. U posljednjem poglavlju, o profesionalnom osposobljavanju i usavršavanju, autor elaborira osnovne pojmove obrazovne djelatnosti, učenja i njihovih učinaka. Osim studentima psihologije, knjiga „Ljudski potencijali: usmjeravanje, odabir i osposobljavanje“ namijenjena je i stručnjacima iz prakse. Stručnjaci za upravljanje ljudskim resursima mogu u knjizi naći teorijsku i metodološku podlogu za svoj rad.

Odabir i razvoj osoblja Izraz „ljudski potencijali" se često izjednačuje sa „ljudskim resursima". Izraz je to koji u oba slučaja predstavlja zaposlenike neke organizacije ili cjelokupnu radnu snagu ...

Građa. članak (242) ostalo (28) recenzija (12) vijest (7) izlaganje sa skupa (1) Naslov.

POVEZANE KNJIGE