Male rasprave o velikim stvarima

Male rasprave o velikim stvarima - Kolakowski, Leszek | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kolakowski, Leszek
DIMENZIJA
3,20 MB
NAZIV DATOTEKE
Male rasprave o velikim stvarima.pdf
ISBN
6969144855662

OPIS

Prema nekima filozofija nije znanost koja je lako pristupačna većini ljudi, ne mogu svi koji to požele raspravljati o bitnim pitanjima ljudske egzistencije i ostalim filozofskim pitanjima. Filozofija nije za obične smrtnike, to nije samo ljubav prema mudrosti, već i oruđe u rukama onih koji imaju čvrst odnos prema svijetu… No, je li to baš tako, kako se češto stereotipno predstavlja? Najpoznatiji poljski filozof 20. stoljeća, Leszek Kolakovvski, disident i ugledni profesor na Oxfordu, tvrdi da nije tako. On se protivi stereotipima o predodređenosti filozofije samo za posvećene te u ovoj knjizi u vidu popularno napisanih malih eseja raspravlja o mnogim velikim stvarima.Ova je njegova knjiga namijenjena prije svega običnim ljudima koji vole čitati i razmišljati o tome što čitaju te o svijetu oko sebe. Glasoviti im filozof nudi materijal za razmišljanje – o vlasti, slavi, ravnopravnosti, toleranciji, putovanjima, laži i obmani, poštenju, seksu, nasilju, slobodi… i mnogim drugim velikim i važnim pitanjima koja nas sa svih strana okružuju.

Pinokijeve pustolovine - grupa autora. Moje sirove strasti - Nada Rocco.

Vjernost je uvijek samo jedna, jer duh se ne da dijeliti, on nije ovisan o prostoru i vremenu. Postoje male stvari koje mogu biti kobne smetnje poput truna u oku, a postoje i velike koje uopće ne vidimo ako smo u mraku, što ne znači da ih nema. Postoji, dakle, mnoštvo stvari, malih i velikih, ovisno o očima što ih promatraju.

POVEZANE KNJIGE