Odjeci vjere

Odjeci vjere - Turčinović, Josip | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Turčinović, Josip
DIMENZIJA
3,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Odjeci vjere.pdf
ISBN
3408836806187

OPIS

Ovaj drugi svezak izabranih spisa Josipa Turčinovića razlikuje se od onoga prvoga, naslovljeng Misao vjere, po tome što je u prvome dijelu dominantan teološki rad dokumentiran spisima koji, uz teologiju i bez obzira na literarnu formu, obuhvaćaju pitanja ekumenizma u nas, povijesnu tematiku i kritiku, dok je u ovome drugome svesku više posvjedočen autorov angažman u crkvenome i širem društvenom okružju njegova vremena i prostora. Turčinović je na samo sebi svojstven način, a i u nas pa i oko nas rijetko pronicav, osjetio da iskustvo i misao vjere trebaju odjeknuti u sasvim konkretnim prostorima vjerničkoga života. Ta misao vjere mora ostaviti odjek upravo u konkretnoj stvarnosti u kojoj je ona i djelotvorna i orijentativna. Usto, ovi su tekstovi svojevrsni dokument vremena jer daju osjetiti ozračje u kojem se događala obnova Crkve u duhu Drugoga vatikanskog koncila Ta obnova još uvijek nije dovršena pa i ova knjiga daje poticaj takvim zalaganjima i na svoj način u ovoj obljetničkoj godini daje prinos koncilskim nakanama i zalaganjima. Dva sveska Turčinovićevih izabranih spisa i četiri sveska njegovih homilija i drugih kraćih tekstova objavljenih pod naslovom Glas iz Ranjenog i Istrgnute misli za nezaborav bit će poticaj da se priđe analizi i prikazu njegove široke i plodne djelatnosti u pokoncilskom životu naše Crkve od početka II. vatikanskog koncila pa do prevratničke 1989. godine što su, ustvari, kameni međaši Turčinovićeva djelovanja.

programu Hrvatskog radija od 18:05 do 18:30. Tajna vjere "Tajna vjere!" - usklik je to svećenika nakon najsvetijeg trenutka u misi, nakon što se Sin Božji ponovno ponizio i skrio u tajnu Kruha. Mogu... Vatikan, (IKA) - Većina talijanskih i svjetskih javnih glasila opširno izvješćuju o svečanom proglašenju Godine vjere, osvrćući se i na 50.

S obzirom da smo katolička obitelj, po tome je i mom sinu ta vjera najbliža i kako mi je sin vrlo radoznao i često propitkuje, pa i pitanja o religiji, vjeri, Bogu i anđelima (koji ga posebno intrigiraju). Članci pod oznakom: Trag vjere DANAS U 18:05 NA HRVATSKOM RADIJU Večeras u 'Tragu vjere': Kakvi su domaći odjeci na novu encikliku Fratelli tutti U Tragu vjere govorimo o novoj enciklici pape Franje Fratelli tutti - o bratstvu i socijalnom prijateljstvu. Donosimo detaljno izvješće s predstavljanja enciklike u Vatikanu.

POVEZANE KNJIGE