Pet poduzetnika

Pet poduzetnika - Janković, Zoran | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Janković, Zoran
DIMENZIJA
9,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Pet poduzetnika.pdf
ISBN
3013141872038

OPIS

Ova je knjiga pledoaje za ekonomske integracije u regiji… razgovori s pet istaknutih poduzetnika, s naglaskom na njihova neposredna iskustva: s Ivicom Todorićem i Emilom Tedeschijem iz Hrvatske, sa Zoranom Jankovićem iz Slovenije, s Fadilom Novalićem iz Bosne i Hercegovine i s Miodragom Kostićem iz Srbije.Njihove poslovne orijentacije prilično su različite, neka poslovna iskustva također, ali glavna misao apsolutno je zajednička: za naše susjedne zemlje nema pouzdanog ekonomskog napretka bez bliske regionalne suradnje. Kao rasni poduzetnici, svih pet naših sugovornika su realisti i nijedan od njih ne sanja o polit ičkoj integraciji, o obnovi zajedničke države, što s iskustvom iz posljednjih 25 godina više nije moguće. Istovremeno, naši sugovornici iz vlastitog iskustva osjećaju i znaju da su ekonomske veze neraskidive i da nam bez njihovog njegovanja i sistematskog produbljivanja nema ekonomske stabilnosti ni pouzdanog razvoja. (iz predgovora Slavka Goldsteina) Jako bih volio da se netko već davno sjetio svim državama u bližem okruženju predložiti: živimo u vrlo teškom ekonomskom trenutku, kriza je sama po sebi dovoljno veliko breme, pa hajdemo političke i međudržavne probleme zamrznuti na neko vrijeme. Barem na deset godina, dok nam svima ne bude bolje. Nemojmo komplicirati stvari, idemo zajedno vidjeti kako možemo čitavu regiju pogurati na višu ekonomsku razinu. A to je najlakše postići zajedništvom najbližih susjeda i dijela regije u kojemu čovjek može najbrže ostvariti poslovni uspjeh, čemu itekako pomažu i iskustva iz prošlosti prepuna minulog rada, kooperacije, ljudskih kontakata i sinergije. (iz razgovora s Ivicom Todorićem) Nakon prve promjene vlasti u Hrvatskoj, godine 2000, predsjednik Gospodarske komore, Nadan Vidošević, odveo je u Beograd 200 privrednika, na razgovor o mogućim zajedničkim poslovima. Bio je to hrabar, pa i revolucionaran potez, koji je najavljivao novo doba. Otada teku usporedo dva procesa; slijedeći poslovnu logiku i svoje interese poduzetnici koriste svaku mogućnost za širenje i povezivanje u regiji, dok veliki dio političke javnosti i većina medija to glasno i bezobzirno opstruira. Tako se poslovni uspjeh u susjednoj državi predstavlja kao ratna pobjeda, a dolazak poduzetnika iz susjedstva kao mračna zavjera, usmjerena protiv naše države i nacije. (iz pogovora Milana Gavrovića)

Na vrh. Uvjeti ... U poticajnom fondu ostalo je još 49 tisuća kuna, a zainteresirani poduzetnici mogu se javiti na natječaj Oko 201 tisuća kuna podijeljena je samoborskim tvrtkama koje su zadovoljile uvjete ovogodišnjeg natječaj potpore malim i srednjim poduzetnicima.

Pročitajte više. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Pet poduzetnika autora Janković, Zoran, Kostić, Miodrag, Novalić, Fadil, Todorić, Ivica. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! pet poduzetnika - ivica todorić, miodrag kostić, fadil novalić, zoran janković, emil tedeschi: sve od autora: milan gavrović: sve iz područja: ekonomija: Sve od nakladnika: NOVI LIBER: ISBN: 978-953-325-032-8: Broj stranica: 178 Ivica Todorić, Miodrag Kostić, Fadil Novalić, Zoran Janković, Emil Tedeschi Ova je knjiga pledoaje za ekonomske integracije u regiji.

POVEZANE KNJIGE