Queer u Europi

Queer u Europi - Downing, Lisa | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Downing, Lisa
DIMENZIJA
9,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Queer u Europi.pdf
ISBN
6224523340580

OPIS

Zbornikom Queer u Europi, izvorno objavljenom 2011. u Velikoj Britaniji kod uglednog izdavača Ashgate, Zagreb Pride obilježava ulazak naše zemlje u Europsku uniju: ni slavljenički ni pesimistično, već kritički i aktivistički. Naime, Queer u Europi u isti mah obuhvaća političku i etičku filozofiju, dileme i izazove suvremenog LGBTIQ aktivizma u Europi, analize pop-kulture, govora mržnje, zakonske regulacije lezbijskog i gej životnog partnerstva, queer književnosti i filma. Knjiga pritom ocrtava glavne izazove i (queer) rješenja s kojima se svakodnevno susreću europska društva, političke institucije i aktivizam, razotkrivajući nam queer stranu Europe i europsku stranu queera. Zbornik je artikuliran u trinaest specifičnih i kulturno-geografski i nacionalno omeđenih cjelina: Belgija, Cipar, Engleska, Francuska, Irska, Italija, Mađarska, Nizozemska, nordijska regija, Njemačka, Poljska, Rusija i Španjolska. Autorice i autori zastupljeni u ovoj knjizi pokazuju nam razmjere u kojima su i Europa i queer, svaki sa svoje strane, ali i zajedno, neujednačeni i raznoliki, homogenizirani tradicionalnim imenima, a opet okrenuti nekim zamišljenim budućnostima. Istovremeno na njima i kroz njih žive, sanjaju, bore se, vole, stvaraju teorije i marširaju u povorkama milijuni LGBTIQ ljudi.

infocentar Azijski camp sladoled na Queeru. 13:23 02.05.2011 infocentar.

međunarodnog festivala queer i feminističke kulture Smoqua, kojim ujedno Lezbijska organizacija Rijeka LORI obilježava svoj „okrugli" 20 rođendan.. Festival će ispred Gradske vijećnice biti otvoren ... Prema rezultatima istraživanja organizacije ILGA (International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association), Hrvatska se nalazi na visokom 11.

POVEZANE KNJIGE