Rizik

Rizik - Stead, C.K. | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stead, C.K.
DIMENZIJA
7,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Rizik.pdf
ISBN
9076684663439

OPIS

Nedavno rastavljen novozelandski pravnik Sam Nola vraća se u London gdje je proveo svoje dvadesete. Godina je 2003., Amerika i Velika Britanija pripremaju teren za rat u Iraku, Jedanaesti rujna neizbježna je tema svih razgovora. Sam dobiva posao u američkoj banci u Londonu, ubrzo napreduje, šefovi ga nagrađuju visokim bonusima, koji mu doduše stvaraju nelagodu, ali ih ne odbija. U životu mu se pojavljuje kći iz mladenačke veze, na pomolu je nova ljubav, a privatna i poslovna putovanja odvest će ga i u Hrvatsku. Idilu polako nagrizaju sumnje u bankarske spekulacije, a nakon ekonomskog kraha 2008. godine i Sam će svoje uredske stvari morati pospremiti u kutiju. C.K. Stead i ovim se romanom potvrđuje kao majstor pripovijedanja. Istančanim osjećajem za detalj autor ispisuje sve nijanse naizgled obične svakodnevice u kojoj se ljudske sudbine kroje na političkoj pozadini globaliziranog svijeta.

Imamo situaciju iz Brazila koji je bio poprilično teško pogođen, pa imamo brazilski soj. Istu stvar vidimo i u Južnoafričkoj Republici. Napomenula je da rizik neisplate plaće postoji u kontinuitetu već nekoliko mjeseci.

- To traje još od prošlog ljeta kada su intenzivirani problemi s dugovanjima bolnica prema veledrogerijama. Do sada nam se nije dogodilo da plaća nije isplaćena upravo zbog kontinuiranog napora Uprave, nadležnog Ministarstva zdravstva i HZZO-a koji čine ... Ljudi inficirani zaraznijom varijantom koronavirusa koja je prvi puta otkrivena u Velikoj Britaniji imaju veći rizik od hospitalizacije, pokazala je u srijedu studija danskog Instituta Serum.

POVEZANE KNJIGE