Ružno pače

Ružno pače - Andresen, Hans Christian | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andresen, Hans Christian
DIMENZIJA
5,51 MB
NAZIV DATOTEKE
Ružno pače.pdf
ISBN
9183362542918

OPIS

Bajka Ružno pače Hansa Christiana Andersena svima nam je dobro poznata priča jer je riječ o pravom dječjem klasiku. Tomislav Torjanac, višestruko nagrađivani ilustrator slikovnica Kako živi Antuntun i Grga Čvarak, ovu je Andersenovu bajku oslikao i prepričao na sebi svojstven, slojevit način. Ružno pače je tako ostalo Andersenov klasik, ali je ujedno postalo suvremena posveta i poticaj svakom djetetu, svakom “ružnom pačetu”, kojega su vršnjaci odbacili samo zato jer je drukčije od njih. Stoga ova nanovo ispričana Andersonova bajka nosi u sebi snažnu poruku o prihvaćanju različitosti, posebno djece koju njihovi vršnjaci iz bilo kojeg razloga smatraju drukčijim. Prema izboru Sveučilišne i nacionalne knjižnice ova je slikovnica izabrana među najljepše oblikovane hrvatske knjige u 2017. godini.

Pače biva omalovažavano na razne načine i zlostavljano i zbog toga što nije vjerovao u sebe, misleći kako je bezvrijedan napušta pačje pleme. Ružno pače - glavni lik priče. Bio je jako ružan kad se izlegao i svi su ga se bojali.

Diplomirala je Likovnu kulturu na Umjetničkoj akademiji u Osijeku 2015. godine s temom praktičnog dijela diplomskog rada „Lutka u odgoju i obrazovanju: „Znameniti Osječani".

POVEZANE KNJIGE