Art terapija i kreativnost

Art terapija i kreativnost - Škrbina, Dijana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Škrbina, Dijana
DIMENZIJA
3,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Art terapija i kreativnost.pdf
ISBN
3077076469230

OPIS

U ovom su udžbeniku kroz osam osnovnih poglavlja prikazana različita promišljanja o kreativnosti, art terapijskim pristupima i primjeni artterapije u procesu odgoja, obrazovanja i rehabilitacije. U prvom poglavlju izložene su definicije i osnovni pristupi izučavanju fenomena kreativnosti. Drugo poglavlje bavi se terminološkim određenjem art terapije, njenom poviješću i perspektivom. Potom je opisana raznolikost kreativnih, odnosno ekspresivnih medija koji se primjenjuju u različitim art terapijskim pristupima. Po pojedinim poglavljima predstavljena su, tekstom i ilustracijama, ova područja: likovni izraz, glazba i glazboterapija, terapija plesom i pokretom, dramsko-scenska ekspresija, čitanje i biblioterapija. Knjiga je primarno namijenjena studentima edukacijsko-rehabilitacijskih znanosti ali može koristiti srodnim strukama i svima koji se bave odgojem, umjetnošću i oporavkom.

Veoma je produktivna u radu sa djecom i odraslima, sa zdravim ljudima i onima koji pate od mentalnih, somatskih bolesti, inteligencije ... Dijana Škrbina (2013): Art terapija i kreativnost (Zagreb: Veble commerce) (Art therapy and creativity) Autori Dubovicki, Snježana Izvornik Andragoški glasnik (1331-3134) 18 (2014), 32(1); 93-96 Vrsta, podvrsta i kategorija rada Radovi u časopisima, prikaz, stručni ... Dijana Škrbina (2013): Art terapija i kreativnost (Zagreb: Veble commerce) Autor: Snježana Dubovicki MBZ: 312473: Autorova ustanova: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti (Odsjek za društvene znanosti) Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana: DRUŠTVENE ZNANOSTI Pedagogija Didaktika Pojam art terapija (Art Therapy) se odnosi na terapiju kroz likovni izraz. Art terapija spada u grupu kreativnih terapija ili terapija umjetnošću (Arts Therapies), zajedno s glazbenom terapijom (Music Therapy), drama-terapijom (Drama Therapy), te terapijom plesom i pokretom (Dance and Movement Therapy).Britanski pristup u art terapiji je najrazvijeniji i najutjecajniji u Evropi, te su mnoge ... Klinika kreativnosti djeluje u području kreativnih terapija, primjenjujući principe vizualne, glazbene, plesne i dramske umjetnosti u terapijske svrhe.

Sviđa mi se: 2,6 tis. APT STUDIO: Art psihoterapijski studio: Centar za osobni rast i razvoj kreativnih... ART terapija i kreativnost : [multidimenzionalni pristup u odgoju, obrazovanju, dijagnostici i terapiji] / Dijana Škrbina.

POVEZANE KNJIGE