Izazov evolucije

Izazov evolucije - Facchini, Fiorenzo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Facchini, Fiorenzo
DIMENZIJA
11,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Izazov evolucije.pdf
ISBN
4980755891170

OPIS

Sklad između znanosti i vjere I 150 godina nakon objavljivanja Darwinova djela O podrijetlu vrsta njegova teorija i dalje vrijedi, iako se u svjetlu novih otkrića osjeća nužnost njezine dorade i proširenja mehanizama kojima su se odvijala evolucijska zbivanja. Legitimna su i više nego nužna pitanja poput: Ima li čimbenika i načina evolucije koje još ne poznajemo? Može li se događaj zvan „čovjek“ držati posve slučajnim? Može li se to isto reći za osobitost kulture? Postoji i izazov koji se odnosi na racionalnost prirode i njezino moguće značenje i svrhovitost. Može li se dopustiti postojanje nekoga višeg plana? Kako se on mogao ostvariti? O čemu govori teorija „inteligentnog nacrta?“ Ta i slična pitanja postavila su se i autoru ove knjige, poznatome i priznatome profesoru antropologije sa Sveučilišta u Bologni i znanstveniku svjetskoga glasa, na koje on daje odgovore ostajući s jedne strane vjeran uvidima znanosti, a s druge strane ispravnom filozofskom i teološkom razmišljanju. Facchini ustrajava na stanovištu da je suglasnost između znanosti i vjere moguća. Kršćanska sadašnjost do sada je objavila sljedeća njegova djela: Stazama evolucije čovječanstva 1996., Religioznost u pretpovijesti suautora, 2004. i Postanak čovjeka i kulturna evolucija 2007..

Autor zato razrađuje ovu temu u sedam točaka: terminološko određenje hominizacije, teološki aspekt pojave ... Izazov koji je pred vama jest odvesti cijelu obitelj na nedjeljnu Misu. Učinite to bez izgovora.

Ostvarenje novih klimatskih ciljeva pothvatima u EES-u, ima značajke energetske evolucije. Dokazi evolucije. Dokazi evolucije, osim u vidu fosila, mogu se pronaći i posmatranjem više srodnih grupa životinja.

POVEZANE KNJIGE